Mythic Warriors: Guardians of the Legend (1998)

Simteam nevoia, in aceasta frumoasa zi de luni, sa ma intorc la una dintre iubirile si papsiunile copilariei mele: mitologia greaca. Una dintre primele carti primite de la parintii mei a fost primul volum al seriei “Legendele Olimpului” de Alexandru Mitru. Am devorat efectiv cartea si de abia am asteptat primirea si celui de al doilea volum. Din acel moment am ramas vesnic indragostita de tot de a insemna mitologie greaca, zei ai Olimpului, titani si semi-zei.

Din acest motiv vanez cu pasiune orice desen animat sau film cu aceasta tematica. Si daca tot veni vorba, facand o paranteza, cat de dezamagita am fost de “Immortals“. :( Singurul lucru frumos a fost realizarea. In rest…film bun de lansat doar pe DVD, si asta ca sa fiu indulgenta. Revenind, am gasit de curand un nou serial, produs in Canada, dupa o serie de romane denumite “Myth Men Guardians of the Legend“. Romanele au fost lansate in 1997, iar in 1998 seria de desene animate “Mythic Warriors: Guardians of the Legend” a fost lansata pe CBS in cadrul show-ului pentru copii de duminica dimineata.

Seria prezinta clasicele aventuri ale olimpienilor si ale muritorilor intr-un cadrul destul de fidel mitologiei clasice. Zeii sunt prezentati ca fiind niste giganti umanoizi, cu puteri supranaturale, mult mai mari decat cele prezentate in cartile clasice. Ei isi pot schimba forma, pot zbura si se pot teleporta si pot face diverse lucruri magice. Zeii care apar cel mai des sunt: Zeus, Hera, Hermes, Afrodita, Hades, Demetra, Atena, Ares, Apollo, Artemis, Hefaistos, Helios, Eros, Dionisos si Persefona. Titani ca Prometeu sau alti zei precum Pan sau Hebe isi fac si ei aparitia.

Fiecare episod este dedicat unei legende:
Sezonul 1
1. Andromeda: The Warrior Princess
2. Hercules and Iolas
3. Odysseus: The Journey Home
4. Perseus: The Search For Medusa
5. Jason and the Argonauts: The Search for the Golden Fleece
6. Persephone and the Winter Seeds
7. Icarus and Daedalus
8. Odysseus and Circe
9. Atalanta: The Wild Girl
10. Prometheus and Pandora’s Box
11. Bellerophon and Pegasus
12. Theseus and the Minotaur
The Labours of Hercules

Sezonul 2
1. Psyche and Eros
2. Odysseus and the Trojan Horse
3. Odysseus and Penelope: A Kingdom Lost
4. Hercules and the Golden Apples
5. Cadmus and Europa
6. Jason and Medea
7. Damon and Pythias
8. Castor and Pollux
9. The Hounds of Actaeon
10. Phaeton: The Chariot of Fire
11. Androcles and the Lion
12. King Midas: The Golden Touch
13. Hercules and the Titans: The Last Battle

Seria a durat doar doi ani si, din nefericire, nu reusesc sa gasesc niciun episod complet in engleza. Nu am gasit decat in greaca. :( Mi-ar placea mult ca acest seria sa fie difuzat si pe canalele romanesti deoarece sunt sigura ca ar creste interesul copiilor in aceasta minunata lume a mitologiei grecesti. Chiar discutam cu sotul meu zilele trecute ca una dintre primele carti pe care copilul nostru o sa o primeasca este cea prezentata la inceputul acestui articol. :)

Si acum vreau sa stiu: care este prima carte a copilariei voastre?

Intro

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back