Peace on Earth (1939)

Stiu. Se apropie Craciunul si atmosfera trebuie sa fie una plina de veselie dar ma gandesc ca din cand in cand nu strica sa avem si un subiect mai serios la care sa ne gandim.

In anul 1939 Metro-Goldwyn-Mayer lansa desenul animat “Peace on Earth” despre o lume post-apocaliptica populata doar de animale. Se zice ca scurt-metrajul ar fi fost nominalizat la Premiul Nobel dar el nu apare in lista nominalizarilor. Apare in schimb in lista nominalizarilor la Premiul Oscar, unde a pierdut in favoarea desenului animat The Ugly Duckling, produs de Disney. Sa va mai zic ca desenul animat apare in top 50 Greatest Cartoons si sa trec la poveste.

In Ajunul Craciunului doua veverite mititele isi intreaba bunicul ce inseamna cuvantul “men” din versul “Peace on Earth, good will to men.” si acesta incepe sa le spuna poveastea oamenilor care au trait pe Pamant si care au pierit din cauza razboaielor. Apoi le spune cum animalele au gasit o Biblie in ruinele unei biserici si, inpirate de scrierile ei, au decis sa construiasca o societate dedicata pacii.

Regie: Hugh Harman
Producatori: Hugh Harman, Fred Quimby
Muzica: Scott Bradley
Voce: Mel Blanc

IMDb

Tag-uri:

  • PS:VA ROG SA-MI CITICI COMENTARIUL!!!!Buna!Imi aduc aminte ca unele din desenele difuzate pe tvr 2 daca nu ma insel erau cu niste pasari care preparau niste cornnulete,insa nu mai stiu cum se numea desenul si mai era inca unul cu un om care avea un tigru sau o pantera nu mai stiu sigur si tot calatoreau ei prin timp.Erau foarte dragute ambele si v-as multumi daca mi-a-ti spune cum se numeau :) .Va multumesc!

  • Ada

    Buna. Nu-mi dau seama pe moment despre ce este vorba, dar voi cauta si voi reveni cu un raspuns.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back