Cats Don’t Dance (1997)

Aseara ma uitam la cateva secvente din Pisicile Aristocrate si mi-am adus aminte ca nu v-a povestit de alt film animat cu si despre pisici: “Cats Don’t Dance“. Produs de catre Turner Entertainment, filmul beneficiaza de niste nume sonore care au contribuit la realizarea sa. Scott Bakula (Quantum Leap, Star Trek Enteprise) este vocea lui Danny, personajul principal, iar Gene Kelly a creat coreografia filmului, acestea fiind si ultimul sau film inainte de a muri.

Lasand insa la o parte acest amanunt trist, “Cats Don’t Dance” este un adorabil film despre aventura, muzica si dragoste. Povestea este plasata in perioada de aur a cinematografiei hollywoodiene, in 1939, cand un mic si ambitios pisic, Danny, se hotaraste sa-si paraseasca orasul natal pentru a se aventura in magicul Hollywood. Acolo il intalneste pe agentul de animale Farley Wink si pe frumoasa si cinica sa secretara, Sawyer, de care Danny se indragosteste. Primul sau rol este unul in cel mai recent film al faimoasei Darla Dimple, “marea iubitoare a animalelor si printesa Americii”. Rolul sau este insa unul nesemnificativ asa ca Danny se hotaraste sa improvizeze si incepe sa cante, atragand atentia si aplauzele tuturor de pe platou. Acest lucru insa o supara pe Darla care se considera, pe buna dreptate ;)), eclipsata. In acest moment toata dragalasenia si duiosenia sa dispare si ea isi arata adevarata fata…

De aici incolo micul dracusor hollywoodian o sa faca orice ii sta in putinta ca Danny si prietenii lui sa fie blamati pentru orice, incercand tot posibilul ca ei sa nu atinga succesul bine meritat. Dar lucrurile nu stau intotdeauna bine pentru cei care vor raul, nu-i asa? ;)) Urmariti mai jos aventurile lui Danny, Sawyer, Tillie Hippo, Wooly the Mammoth si T.W. intr-o lume a filmelor, a viselor si ambitiilor presarate cu rautati, dar si cu prietenii si succes bine meritat.

Regizor: Mark Dindal
Producatori: David Kirschner, Bill Bloom, Timothy Campbell, Paul Gertz
Voci: Scott Bakula
Jasmine Guy
Natalie Cole
Ashley Peldon
John Rhys-Davies
Kathy Najimy
Don Knotts
Muzica: Steve Goldstein, Randy Newman
Melodii:
Our Time Has Come” – James Ingram, Carnie Wilson
Danny’s Arrival Song” – Danny
Little Boat on the Sea” – Darla, Danny
Animal Jam” – Danny, Animals
Big and Loud (Part 1)” – Darla
Big and Loud (Part 2)” – Darla
Tell Me Lies” – Sawyer
Nothing’s Gonna Stop Us Now” – Danny, Sawyer, Tillie, T.W., Cranston, Frances
I Do Believe” – Will Downing
Data lansare: 26 martie 1997

WIKI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back