Starcom: The U.S. Space Force (1987)

Si iar avem o serie de desene animate din anii 80 care a fost creata pentru a lansa o noua gama de jucarii, realizata de catre Coleco, pentru piata din Europa si Asia. Ce este foarte interesant la acest serial este faptul ca in spatele echipei de productie s-a aflat si Young Astronaut Council/Consiliul Tinerilor Astronauti pentru a inspira, cu ajutorul desenelor animte, tineri din America si din intreaga lume sa se alature programului astronautic. Din nefericire show-ul a fost anulat dupa doar cateva episoade, seria de jucarii insa bucurandu-se de mare succes.

Seria de desene animate a fost produsa de catre DiC Enterprises iar povestea ei este una despre curaj si dedicatie. Starcom este un comando special, menit sa apere universul de catre maleficul imparat Dark si a sa Shadow Force. Starcom este formata din mai multe divizii: Astromarines, Starbase Command si Star Wing. neinfricatii comandanti ale acestor echipe sunt John “Dash” Derringer, John “Slim” Griffin si Paul “Crowbar” Corbin. In mijlocul acestui conflict se afla si misterioasele ruine de pe Marte, denumite Obelisks, care se pare ca au apartinut unei avansate si de mult disparute civilizatii.

Alte personaje ale seriei sunt:
Amiralul Franklin Brickley: Este seful direct al lui Dash, Slim si Crowbar. Sediul sa este Ring Station, Saturn. Un om corect, cu un profund simt al datoriei si respectului, el este admirat si iubit de catre toti soldatii din Starcom.
Locotenentul Kelsey Carver: Este rebela si inteligenta asistenta a lui Brickley, responsabila cu adunarea de informatii cheie.
G.E.N.I.E. (General Efficiency Neo-Intelligent Entity): Este robotul neindemanatic al echipei lui Dash. Cate un astfel de computer este dat fiecarei echipe, dar, multumita lui Crowbar, ea este speciala fata de ceilalti roboti si are personalitatea unei mama ultra protectoare. ;))
Imparatul Dark: La inceput el a fost un tanar si inteligent fizician care a fost desemnat sa studieze in profunzile ruinele Obelisk de pe Marte. Rabdarea nu era, insa, punctul sau forte si, trecand peste regulile de siguranta impuse de Starcom, el accelereaza un experiment cu o bucata de Obelisk, cauzand distrugerea intregii structuri subterane de laboratoare si aducand moartea sutelor de cercetatori aflati in ele. El este singurul ramas in viata, prins intr-unul dintre laboratoarele ramase intacte, unde, ajutat de unii roboti, construieste Shadow Star pentru a-si duce la bun sfarsit planul malefic de razbunare.
Generalul Vondar: Este un pirat, un hot si un maestru al armelor. Este mana dreapta a lui Dark, dar viseaza sa ii ia locul intr-o zi
Generalul Torvek: Este un robot, cu simturi si abilitati crescute si cu o masca pe fata care il face o prezenta de temut. Are sub comanda sa o vasta armata de drone.
Profesoara Malvanna Wilde: A fost desemnata comandanta echipei de oameni de stiinta de pe Marte, fara ca acestia sa stie ca sanatatea ei era in pericol. Expusa la un virus, corpul ei incetul cu incetul ceda. In timpul exploziei cauzate de Dark, ea lucra intr-un cabinet alaturat. Reuseste sa supravietuiasca exploziei si este salvata de Dark care, fara sa vrea, o expune unor ciudate radiatii emanate de catre explozie. Brusc sanatatea ei este restaurata, iar puterile ei se inzecesc. Astfele a devine obsedata de aceatsa noua sursa de putere si il ajuta pe Dark sa construiasca nava Trine Star.

Pe langa toate minunatete vehicule folosite atat de catre Starcom cat si de Shadow, mai exista un element important de tehnolocie: magnalock. Aceasta este o aplicatie a magnetismului la nivel molecular care le permite luptatorilor sa mearga si sa se “lipeasca” de orice suprafata, indiferent de lipsa sau nu a gravitatiei ei sau de forma ei.

Seria de jucarii a aparut tot in 1987 si a fost formata din:
– Starcom: 23 figurine, 6 playsets si 13 vehicule
– Shadow: 15 figurine si 11 vehicule

Jucariile sunt extrem de bine facute. Folosirea magnetilor face posibila lipirea figurinelor de orice playset sau vehicul, dar permite si miscarea unor anumite elemente fara a fi nevoie sa apesi vreun buton. Din nefericire nu au avut succes in America, dar, in anii 90, au fost relansate de catre Mattel, in Europa si Asia unde s-au bucurat de un succes urias.

Seria de desene animate nu a fost lansata pe DVD sau VHS, dar o puteti urmari pe YouTube, pe ACEST canal. Mai jos aveti primul episod al seriei. Stiu ca avem destui cititori baieti asa ca sper ca aceste desene animate sa va faca placere. Vizionare placuta!

Regizor: Marek Buchwald
Voci: Philip Akin
Yank Azman
Robert Cait
Rob Cowan
Don Francks
Susan Roman
Producator: Richard Raynis
Data lansare: 20 septembrie 1987

WIKI Fansite

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back