Dino Riders (1988)

In anii ’80 era o adevarata moda sa lansezi un serial de desene animate pentru a promova o serie de jucarii. La fel s-a intamplat si cu serialul Dino Riders, lansat in 1988, de catre Marvel, pentru a promova jucariile care urmau sa fie lansate de catre firma Tyco.

Actiunea se petrece pe Pamantul preistoric unde se da o batalie intre doua tabere: bunii Valorians si raii Rulons. Povestea incepe in viitor unde pasnicii Valorians, o rasa de super oameni, traiau in armonie pe planeta lor natala. Maleficii Rulons, o rasa de umanoizi/reptile, se hotarasc sa ii atace si, in urma acestui conflic, Valorianii incearca sa scape folosind un mecanism de transport in timp, Space Time Energy Projector (S.T.E.P.), care, din nefericire, are unele probleme si astfel ambele rase sunt transportate inapoi in timp, pe vremea dinozaurilor.

Odata ajunsi inapoi in timp, Valorianii se imprietenesc cu dinozaurii folosind niste coliere care ii ajutau sa comunice telepatic si intre ei si cu pasnicele animale. Pe cealalta parte, Rulonii ii spala pe creier si ii supun pe unii dinozauri folosind un mecanism sofisticat, denumit “brain-boxes“. Razboiul reincepe, iar prima batalie este castigata, evident, de catre Valorieni care isi insusesc si numele de Dino-Riders.

Cele doua tabere sunt conduse de catre Questar (Valorienii) si Krulos (Rulonii).
Questar este un neinfricat razboinic care s-a inconjurat de catre oameni la fel de curajosi ca si el, Ikon, Vector, Mind-Zei si Astra, dar, in acelasi timp este si un prieten de nadejde si un partener de distractie si voie buna.
Pe de alta parte, Krulos este este o fiinta malefica, care isi domina razboinicii prin frica si dictatura, cu un chip hidos ce iti aduce aminte de un aligator.

Cele doua tabere nu sunt insa singurele fiinte umanoide de pe Pamant. Grupuri de Neandertali se alatura celor doua tabere. Zar este leaderul Neandertalilor care lupta alaturi de Dino Riders, iar Grom jura credinta maleficului Krulos.

Seria nu a durat mult fiind compusa din doar 14 episoade, dar seria de jucarii a avut 4 sezoane, ultimele figurine fiind lansate in 1990.

Serialul are un fanbase solid si exista colectionari dedicati care adora orice inseamna Dino Riders. AICI gasiti cel mai complet fansite DR. Aveti acolo descrieri amanuntite ale personajelor, sinopsis pentru fiecare episod si informatii despre seriile de jucarii.

Noi v-am pregatit toate cele 14 episoade pe care le puteti viizona AICI. Pentru inceput va invit sa vizionati primul episod si sa ne spuneti daca va aduceti aminte de acest serial si daca il considerati si voi unul dintre desenele animate le copilariei.

WIKI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back