Disney Robin Hood (1973)

Am promis ca revin cu un film frumos pentru o zi frumoasa de sambata si uitati ca ma tin de cuvant. “Robin Hood“, in varianta Disney, este una dintre acele animatii care imi aduce aminte cu adevarat de copilarie. Parintii mei primisera niste casete video pentru mine, de la niste prieteni, si una dintre casete casete era evident filmul de desene animate “Robin Hood” realizat in 1973.

Ce face diferit acest desen animat al copilariei de orice alta ecranizare a clasicei povesti cu Robin Hood si oamenii lui este faptul ca niciunul dintre protagonisti nu este uman. Robin este un vulpoi siret, Little John este ursul Baloo din Cartea Junglei iar Maid Marian este si ea o frumoasa vulpita. Filmul este cunoscut si pentru celebrele scene reciclate, lucru cauzat de bugetul redus care a fost alocat de catre studio acestui proiect.

In ciuda acestui buget filmul a avut succes la box office iar melodia “Love” de pe coloana sonora, cantata de catre Nancy Adams, a fost nominalizata la Oscar.

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina de WIKI asa ca acum va invit sa vizionam impreuna desenul animat “Robin Hood” realizat de catre indragitele studiouri Disney. Vizonare placuta!

Regizor: Wolfgang Reitherman
Producator: Wolfgang Reitherman
Scenariu: Larry Clemmons
Narator: Roger Miller
Voci: Roger Miller
Phil Harris
Andy Devine
Peter Ustinov
Terry-Thomas
Brian Bedford
Monica Evans
Carole Shelley
Pat Buttram

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back