Flowers and Trees

Fac pariu ca nu stiati (ca si mine de altfel ;)) ) care este primul desen animat in care s-a folosit procedeul de colorare ‘three-strip Technicolor’, un procedeu mult superior celor folosite pana la acea vreme, care s-a folosit mai apoi in multe filme produse de Hollywood, pana in anul 1952.
Intamplator (sau nu) acest film a devenit si primul desen animat care a castigat Premiul Oscar la categoria “Animated Short Subjects“, fiind un succes atat comercial cat si de critica. Filmul face parte din celebra Silly Symphonies si, datorita folosirii tehnicii mentionate mai sus, seria a inceput sa iasa din declin, lucru care a facut ca pentru toate desenele produse dupa “Flowers and Trees” sa fie folosit acelasi procedeu.

Povestea desenului este una foarte simpla dar modul in care Disney o spune o face cat se poate de speciala:
Primavara vine si natura se trezeste la viata. Intre doi arbori tineri (baiat si fata) se naste o idila dar un copac batran doreste fata si il provoaca la duel pe baiat. Batranul este invins si drept razbunare porneste un foc ce risca sa mistuie totul. Insa pasarile vin in ajutor si pornesc o ploaie salvatoare.

Credite
Regie: Burt Gillett
Producator: Walt Disney
Studio: Walt Disney Productions
Distribuit de: United Artists
Data premiera 30 iulie 1932
Durata: 8 minute

IMDb

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back