The Little Mermaid – Tv Series

Stiu ca multi dintre voi sunteti mari fani ai desenelor animate Walt Disney, iar Mica Sirena Ariel este in topul preferintelor cititorilor nostri. Din acest motiv nu puteam lasa pe dinafara seria The Little Mermaid realizata de catre Disney 1992 si 1994 dupa filmul animat cu acelasi nume.

Aceste desene animate sunt prima serie Disney realizata dupa unul dintre filmele lor. Cativa dintre actorii care au dat viata personajelor din film s-au intors si pentru seria animata. Ii avem astfel pe Jodi Benson – Ariel, Samuel E. Wright – Sebastian, Kenneth Mars – King Triton si Pat Carroll – Ursula. Seria a avut premiera pe data de 11 septembrie 1992 cu un tv special denumit “A Whale of a Tale” pe care il puteti vedea la sfarsitul acestui articol.

Povestea se desfasoara inainte de intalmplarile prezentate in filmul original din 1989, iar actiunea se desfasoara in lumea subacvatica a lui Ariel unde ea isi petrece timpul alaturi de familie, Sebastian si Flounder. O mare parte din personajele originale sunt intalnite si in aceasta serie (King Triton, Scuttle, Aquata, Ursula, Prince Eric), dar apar si personaje noi (Urchin, The Lobster Mobster, Evil Manta, Gabriella etc).

Seria contine 3 sezoane si 31 de episoade si a fost distribuita si pe DVD. In 2008 a fost realizat un alt film de animatie denumit “The Little Mermaid: Ariel’s Beginning” care insa difera ca si actiune fata de seria pentru tv. Promit ca vom discuta si despre acest film, dar, pana atunci, va invit sa vizionati pilotul seriei de desene animate “The Little Mermaid“. Vizionare placuta!

A Whale of a Tale

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back