Statia Spatiala 3D

Am fost aseara la Cinema City, la avanpremiera documentarului Space Station. Documentarul a fost realizat in 2002, conform IMDB, dar se pare ca s-au gandit dabia in 2011 sa il proiecteze frumos, la un IMAX.
De placut, mi-a placut foarte mult, mai mult din punct de vedere vizual. Am putut vedea pe ecranul gigantic de la IMAX decolarea a 2 rachete (zici ca erai acolo) si imagini superbe din spatiu. Singurul lucru care mi s-a parut total nepotrivit ar fi dublajul filmului, da ma gandesc ca au facut asta pentru copii, pentru ca din punct de vedere dialog, informatii si chiar tonalitate, documentarul este adresat si copiilor. Per total, e de vazut :)
Multumim Oxygen PR & Cinema City pentru invitatie.

Iata si ceva detalii:

Un nou documentar IMAX 3D se lanseaza incepand de vineri, 22 aprilie, la sala Samsung IMAX din incinta Cinema City Cotroceni. Documentarul „ Statia Spatiala 3D” este realizat in colaborare cu NASA si prezinta povestea de 47 de minute a primei calatorii 3D in spatiu.
Filmul este dublat in limba romana de binecunoscutul Petru Margineanu, vocea care nareaza in cadrul seriei de documentare Teleencicolopedia, iar in original documentarul a fost relatat de catre indragitul actor Tom Cruise. In Romania, documentarul va rula in ambele variante, dublat si subtitrat.
Documentarul relateaza povestea primei Statii Spatiale Internationale si a echipei aflate la bordul navei spatiale, formata din 44 de barbati si femei. La realizarea acestui proiect au participat 16 tari, scopul fiind acela de a construi primul laborator in spatiu, destinat studiului efectelor survenite in urma expunerii prelungite la un mediu cu gravitatie zero. Aceasta realizare a adus oamenii de stiinta cu un pas mai aproape de calatoria pe Marte.
Documentarul Statia Spatiala 3D este prima experienta cinematografica la bordul unei nave spatiale NASA, ce permite publicului, datorita tehnologiei patentate IMAX 3D, sa experimeteze viata la punctul zero al gravitatiei, sa se lanseze in spatiu impreuna cu astronautii de la Centrul Spatial Kennedy din Florida si Baikonur din Rusia si, nu in ultimul rand, sa zboare la 354 km deasupra Pamantului cu o viteza de 28.163 km pe ora.
“Foarte putini oameni pot spune ca au ajuns in spatiu, iar cei care au facut-o au afirmat ca tehnologia IMAX simuleaza cel mai bine experienta de a fi acolo” – a declarat Toni Myers, producatorul documentarului Statia Spatiala 3D.
Formatul IMAX digital se bazeaza pe doua proiectoare separate, care folosesc lentilele patentate IMAX. Claritatea sporita a imaginii de pe ecran se imbina cu noua versiune a sistemului de sonorizare. Sunetul digital necomprimat, emis de difuzoarele patentate IMAX elimina cea mai mare parte din distorsiuni, iar calitatea acestuia sporeste senzatia de imersiune caracteristica experientei IMAX.
Documentarul Statia Spatiala va rula in exclusivitate la Samsung IMAX, singura sala cu tehnologie IMAX 3D din Romania, parte a multiplexului Cinema City Cotroceni.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back