Ordy ou les grandes découvertes (1983)

Am crescut si am copilarit invatand multe de la desenele animate ale copilariei. De la Sandy Bell am invata ce inseamna perseverenta si iubirea, Lidia m-a invatat limbajul florilor si Sailor Moon mi-a aratat o lume magica.

Un alt anime de foarte educativ a fost, in mod clar, “Ordy ou les grandes découvertesdifuzat pe TVR in anii ’90. Sunt sigura ca multi dintre voi isi aduc aminte de mica faptura cu par lung si ciudat care ne invata diferite lucruri minunate. Seria a fost produsa de catre Nippon Animation si realizata de catre Kazuyoshi Yokota in 1983. Personajul principal este Ordy (Meme) o faptura magica care, intr-o zi, iese din calculator pentru a face cunostinta cu Daisuke si Sayaka. Cei trei pornesc apoi prin lume unde Ordy le arata si le explica toate minunatiile omenirii realizate in decursul istoriei. Ei intalnesc in calatoriile lor inventatori si oameni de stiinta celebri precum Galileo, Pasteur, Kepler si multi altii.

Seria a avut un succes considerabil atat in tara noastra cat si peste hotare, numarul episoadelor realizate fiind mare: 127. Eu una am invatat destule lucruri de la Ordy. Voi? Era si pentru voi acest serial un fel de Teleenciclopedia pentru copii?


Ordy et les grandes decouvertes le telegraphe… de isarpg


Ordy les grandes decouvertes naissance de l… de isarpg

Titlu original:
Meme Iro Iro Yume no Tabi
Titluri alternative:
Los mil viajes en los suenos de Mim / Mim, Mi Inteligente Muñeco (Spania)
Mimu, the Traveller of Many Dreams / The Many Dream Journeys of Meme
Ordy – Les Grandes Découvertes (Franta)

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back