Mighty Orbots (1984)

Azi este ziua mea de roboti. In decursul timpului Cami a tot povestit despre diferitele seriale si francize cu roboti si astazi este randul meu sa va povestesc despre un serial care a facut parte, destul de activ, din copilaria mea. Nu-mi aduc aminte exact unde l-am vazut, pesemne la sarbi, dar genericul de inceput mi-a ramas intiparit in minte si inclusiv acum ma pomenesc fredonand melodia de inceput. ;))

Mighty Orbots” este o productie americano-japoneza si a fost realizata de catre Tokyo Movie Shinsha, Intermedia Entertainment si MGM/UA Television. In original seria a fost denumita “Super-Broots“, denumirea fiind schimbata imediat dupa primul pilot de 6 minute. Din nefericire noua denumire a adus numai probleme show-ului, el fiind dat in judecata de catre firma Tonka care detinea drepturile francizei “GoBots“. Pe langa asemanarea denumirii, robotul principal din Mighty Orbots este aproape identic cu cel al unei alte serii, “Godmars“. Din aceste motive seria are doar 13 episoade, unele dintre ele fiind apoi lansate pe format VHS.

Povestea seriei are loc in secolul 23 cand omenirea a format, impreuna cu alte planete pasnice, United Planets, o organizatie menita a aduce pace in Univers. Galactic Patrol este o echipa de rangeri care, sub comanda lui Rondu, patruleaza spatiul pentru a pastra linistea si pacea. Dusmanii lor cei mai de temut sunt soldatii din Shadow, o organizatie malefica condusa de catre Umbra, o fiinta jumatate biologica, jumatate artificiala, care are o infatisare sinistra: o fata cu 5 ochi.

Ajutorul Galactic Patrol vine din partea inventatorului Rob Simmons care realizeaza 6 roboti cu puteri speciale care impreuna formeaza super robotul Mighty Orbots. Rob este membru al Glactic Patrol si, desi pare doar un inventator inofensiv, in secret el se transforma in neinfricatul comandant al echipei Orbots. Singurul om care ii stie secretul este comandantul Rondu. Acesta este un extraterestru dintr-o rasa asemanatoare oamenilor si se afla la carma organizatiei de multi ani. Cu o alura aproape de elf, Rondu este un tip calm si intelept, iar fiica sa, Dia, serveste nobila cauza alaturi de el.

Cei 6 Orbots sunt: Tor, Bort, Bo, Boo, Crunch si Ohno.
Tor este cel mai mare si mai puternic dintre ei. El formeaza torsoul robotului gigant si este considerat ca neffind chiar cel mai inteligent membru al echipajului si asta din cauza arogantei lui si felului mai simplist de exprimare.
Bort este un robot subtirel (si ca aspect si ca voce) si are extraordinara abilitate de a se transforma in orice masinarie doreste. Cand este conectat la Mighty orbots el poate transforma bratele robotului in orice arma dorita.
Bo este una dintre personajele feminine ale acestei echipe. Ea poate controla elementele naturale si are o personalitate foarte puternica, fiind in acelasi timp si foarte tandra si miloasa.
Boo este sora geamana a lui Bo si este cea mai sfioasa membra a orbotilor. Puterile ei sunt de domeniul magiei. Ea poate manipula energia si lumina, poate face lucruri si persoane invisibile, poate levita diferite obiecte si chiar se poate teleporta.
Crunch este mancaciosul echipei. ;)) Acest lucru este chiar benefic el putand sa manace orice: metal, sticla, circuite etc, ajutandu-i astfel pe Orbots in diferite situatii cheie.
Ohno este junioara echipei iar numele ei vine de la expresia “Oh, No!”. Este o mica pacoste, dar il ajuta pe Rob sa tina in ordine laboratorul si are grija si de ceilalti membri ai echipei.

De cealalta parte a baricadei se afla Umbra, Draconis, capitanul Shrike si Plasmus.
Umbra este, asa cum v-am spus deja, un cyborg de marimea unui nucleu planetar, care doreste sa cucereasca universul. Sediul sau se afla intr-o sfera Dyson denumita Shadow Star.
Draconis este una dintre mintile diabolice care lucreaza pentru Umbra. Ajutorul sau este un robot denumit Tobor care este facuta sa semene cu Orbotii pentru a face lumea sa creada ca ei au devenit, la randul lor, malefici.
Capitanul Shrike este singurul personaj malefic care face parte din echipa Shadow. El este liderul unor pirati spatiali si, cu ajutorul unui ochi cibernetic, el controleaza un super computer pe care il foloseste pentru a crea monstrii care sa ii atace pe Orboti.
Plasmus este alt servitor al Umbrei si are posibilitatea de a se transforma in orice lucru sau fiinta.

Dupa aceasta prezentare nu mai imi ramane decat sa va invit sa vizionati primele 2 episoade si sa decideti singuri daca seria merita mai multe episoade. Eu una voi ramane intotdeauna cu melodia de generic in minte. Go Mighty Orbots!! Mechanical Robots fighting for real. \:D/

WIKI
Fan site

Episoade:
Magnetic Menace
The Wish World
Trapped on the Prehistoric Planet
The Dremloks
Devil’s Asteroid
Raid on the Stellar Queen
The Jewel of Targon
The Phoenix Factor
Leviathan
The Cosmic Circus
A Tale of Two Thieves
Operation Eclipse
The Invasion of the Shadow Star

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back