Little Women (Piccole Donne) TV Special 1980

Unul dintre primele serii anime despre care am scris pe acest blog a fost ecranizarea anime a romanului “Little Women” de Louisa May Alcott. In 1987 Toei Animation lanseaza seria “Ai no Wakakusa Monogatari” care devine un succes instant in multe tari.

Cu 7 ani inainte, insa, ei lansasera si un film de lung metraj bazat pe aceasi carte. Filmul, denumit “Wakakusa Monogatari“, este lansat doar in cateva tari si deschide apetitul pentru aceasta poveste celor de la Toei care realizeaza un prim serial anime la un an dupa, urmat apoi de cel de care v-am povestit deja plus seria “Una Classe di Monelli per Jo” despre care de asemenea v-am vorbit.

Filmul urmareste aventurile celor 4 surori, Meg, Jo, Beth si Amy, in timp ce tatal lor se afla pe campul de batalie, in timpul Razboiului Civil din America. Seria a fost regizata de catre Yugo Serikawa, pe muzica lui Yusuke Hoguchi.

Va invit sa urmariti acest minunat film si sa admirati curajul si determinarea celor 4 domnisoare care se pregatesc sa devina femei in toata regula. :) Vizionare placuta!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back