The Snowman (1982)

Vreau sa incep aceasta saptamana cu un film de animatie nominalizat la Oscar. Este vorba despre “The Showman“, un film adaptat dupa cartea autorului Raymond Briggs si realizat de catre Dianne Jackson pentru Channel 4. Lansat cu ocazia Craciunului din 1982, acest mini film de doar 26 de minute a avut un succes urias si a fost nominalizat la categoria Academy Award for Animated Short Film din cadrul premiilor Oscar din acelasi an.

the-snowman_lrg

Narat la inceput de catre David Bowie, filmul nu are alte dialoguri sau poveste spusa in cuvinte, totul fiind realizat cu ajutorul muzicii si imaginilor. Singura melodie cu versuri a filmului se numeste “Walking in the Air” si este cantata de catre un tanar corist pe nume Peter Auty.

Povestea acestui minunat desen animat de Craciun este cea a unui mic baietel care, intr-o zi frumoasa de iarna, realizeaza un om de zapada. Atunci cand ceasul bate ora 12 noaptea, in mod magic, omul de zapada prinde viata si incepe o frumoasa calatorie alaturi de baietelul care l-a creat. Aventurile lor hazlii si frumoase din acea noapte sunt superb prezentate in acest film pe care va invit cu toata placerea sa-l urmariti. Cine spune ca o poveste frumoasa poate fi spusa doar din imagini? Magia Craciunului se gaseste sub diferite forme si este la fel de frumoasa de fiecare data. :)

Vizionare placuta!

Regizor: Dianne Jackson
Producator: John Coates
Muzica: Howard Blake (compozitor), Peter Auty, Sinfonia of London
WIKI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back