Iron Man

Desi imi pusesem in gand sa vorbim despre seria animata Iron Man atunci cand a aparut filmul Iron Man 2 in cinematografe, ceva s-a intamplat…cred ca destinul :P si l-a adus pe omul de fier la noi pe blog tocmai acum.
Iron man, seria animata este bazata (logic) pe benzile desenate cu si despre Iron Man, publicate de Marvel. Seria a fost difuzata la mijlocul anilor ’90 pe FOX, in cadrul unei ore speciale Marvel, alaturi de animatia Fantastic Four, mai exact …prin 1994. Povestea a tinut pana in 1996, si a fost reluata in 2008 pana in zilele noastre.

Ce urmeaza sa va spun despre ce se intampla in serial o s ava sune foooarte familiar. In animatia Iron Man si echipa sa lupta impotriva fortelor raului (pana aici nimic nou). Tony Stark, are de-a face cu Mandarin, un personaj creat de acelasi Stan Lee, si echipa acestuia: Dreadknight, Blizzard, Blacklash si Grey Gargoyle. Pe cealalta parte, Iron Man are si el echipa sa formata din Century, War Machine, Scarlet Witch, Hawkeye si Spider Woman. Cu toate ca odata cu lansarea animatiei Iron Man, multi de asteptau ca povestile originale din comic books sa fie redate in animatie, numai cateva mari titluri au fost transformate in animatie. Astfel, scenariul a fost rescris si adaptat noilor vremuri. Insusi Stan Lee a colaborat cu producatorii pentru aceasta animatie. Ca si forma, povestea era cate una per episod, maxim 2.

Credite:

An debut: 1994
Companie: Marvel Productions
Nr ep: 26x26min

Voci:

Robert Hays – Iron Man/Tony Stark, Living Laser
James Avery – War Machine/James Rhodes,Whirlwind, Blacklash
Ed Gilbert – The Mandarin, Grey Gargoyle, Ultimo
Robert Ito – The Mandarin
Jim Cummings – MODOK, Century ,Bill Clinton,War Machine, Whirlwind, Grey Gargoyle & Justin Hammer
Dorian Harewood – War Machine/James Rhodes, Blacklash, Stilt-Man
John Reilly – Hawkeye/Clint Barton, Beetle
Katherine Moffat – Scarlet Witch/Wanda Frank, Rachel Carpenter
Jennifer Darling – Scarlet Witch, Hypnotia
Casey Defranco – Spider-Woman/Julia Carpenter
Jennifer Hale – Spider-Woman/Julia Carpenter , Ghost
James Warwick – Century, Sam Jaggers, General Hirsch

http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Man_(TV_series)

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back