Saban’s Adventures of Pinocchio (1972)

Ma intreba acum ceva timp, pe grupul de Facebook, unul dintre cei mai fideli cititori, despre un anime care a rulat la noi, in anii ’90, dar despre care nu am apucat sa scriem. Este vorba de “Mokku of the Oak Tree” sau “Saban’s Adventures of Pinocchio“, un anime realizat in 1972 si care a rulat cu succes si in America.

intro

Nu mai tin minte exact in ce limba a fost difuzat la noi, dar succesul acestei serii a facut ca ea sa fie prezenta pe micile ecrane din multe tari inclusiv Franta, Italia sau Germania. Acest succes este poate datorat si povestii putin mai altfel fata de clasicul film de animatie Dinsney pe care il stim cu totii. Pinocchio/Mokku este o mica papusa de lemn, adusa la viata de o zana albastra, care se lupta cu mari probleme de caracter care il impiedica sa isi primeasca umanitatea. El este rautacios, egoist, isi plange toata ziua de mila, este fricos, arogant si lacom si nu se da in laturi nici de la a fura inima unui copil pentru a si-o pune in propriul piept in speranta ca va deveni uman. Zana il pedepseste de fiecare data, iar el trebuie sa accepte aceste pedepse pentru a putea merge mai departe. Toate aceste incercari il fac pe Pinocchio mai puternic si demonstreaza din plin cultura japoneza si filozofia lor conform careia poti ajunge sa ai ce-ti doresti trecand prin incercari grele si dure.

1 2 3 4 5 6 7 8 23 25 30 31 49

Serialul a durat 52 de episoade si, asa cum va ziceam si la inceputul articolului, a putut fi urmarit in mai multe tari. Aveti aici o lista a titlurilor din acele tari:
Le nuove avventure di Pinocchio (Italia)
Mock made of Oak
Pinocchio (Franta)
Pinocho (Spania)
Pinokio (Polonia)
Przygody Pinokia (Polonia)
Мок из дубового дерева или Пиноккио (Rusia)
ماجد (Arabia)

Sunt sigura ca acum v-am speriat putin si va ganditi la ce groaznic anime va uitati voi cand erati mici, dar va asigur ca totul este oki si seria chiar merita vazuta pentru ca este intradevar educativa. Mai jos aveti primul episod care sper ca o sa va aduca amintiri placute. Mie sigur mi-a adus. Vizionare placuta!

Regizor: Shotaro Hara
Studio: Tatsunoko Productions
Scenariu: Tadaaki Mori
Animatie: Ippei Kuri
Masayuki Mori
Yoshitaka Amano
Muzica: Haim Saban
Nobuyoshi Koshibe
Shuki Levy
Producatori:
Kenji Yoshida
Motoyoshi Maeri

WIKI ANN

Tag-uri:

  • Cand eram mica urmaream fiecare episod…imi placea asa mult!Intro-ul inca imi rasuna in cap!

  • badr

    Acest anime sa difuzat pana in anul 2005 si pe fox kids.Cel putin eu de acolo il stiu.Frumos desen,cat de multe drame traia pinochio….trist desen.

  • Si eu tot pe Fox Kids l-am vazut.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back