Lady LovelyLocks and The Pixietails (1987)

In anii 80 compania de felicitari, American Greetings Corporation, creaza un dragut personaj pentru felicitarile lor: pe Lady LovelyLocks. Ea este o magica printesa care locuieste pe taramul LovelyLocks, taram care depinde de ea din toate punctele de vedere. Pe acest taram toate fiintele au pra lung, frumos si bogat la fel ca si printesa lor. Ea insa mai are ceva in plus: suvitele magice care ii permit sa protejeze taramul impotriva maleficei ducese RavenWaves sau a lui Hairball si Comb Gnomes.

lovely26

In 1987 Mattel realizeaza o gama de papusi cu personajele francizei iar echipa care este raspunzatoare si pentru animatia seriei “Jem and The Holograms” si Dic Entertainment realizeaza o serie de desene animate denumita “Lady Lovely Locks and The Pixietails“. Pixietails sunt niste animale magice care o ajuta pe printesa de fiecare data cand este nevoie si care vorbesc atasand “ix” la sfarsitul fiecarui cuvant. ;)) Alaturi de ei printesa mai este ajutata si de frumoasele ei prietene, Maiden FairHair, Maiden Goldenwaves si Maiden CurlyCrown. Printul nu putea nici el sa lipseasca din poveste, dar, din nefericire, el isi petrece cea mai mare parte a existentei sub forma unui caine deoarece fusese blestemat. Uneori reuseste sa isi recapete forma umana iar cel mai mare vis al sau este sa poata sa ramana uman tot timpul si sa-i spuna lui Lady LovelyLocks ca o iubeste. Aceasta mai are in posesia ei si un cal credincios, Silkymane, si o catea, Silkypup, care este indragostita lulea de StrongHeart, printul transformat in caine. :))

Gama de papusi realizata de catre Mattel dureaza cativa ani si este realizata din mai multe papusi cu personajele principale, seturi de haine si diferite accesorii. Gama este incheiata in 1989, dar ramane un favorit al colectionarilor de papusi din intreaga lume.

1987Mattel028 1987Mattel029 1987Mattel030 1987Mattel031 1987Mattel032 1987Mattel033 1987Mattel034 1987Mattel035

Image credit

Seria animata dureaza doar 20 de episoade, dar este considerata una dintre cele mai dragute serii de desene animate ale anilor ’80 fiind lansata pe DVD impreuna cu seriile “surori” Jem sau Rainbow Brite. Pe langa desenele animate, felicitarile si papusile anilor 80, franciza LovelyLocks mai contine si diferite carti si benzi desenate care inca sunt publicate astazi.

Mai jos aveti primul episod al seriei animate. Eu imi aduc aminte ca am vazut aceste desene animate. Nu stiu daca la noi sau la sarbi, dar clar am vazut seria cand eram mica si imi aduc aminte bine si de reclamele cu papusile de la Mattel. Parca am avut si eu una… Nu sunt sigura insa. Voi va aduceti aminte de printesa LovelyLocks?

Fansite 1 2

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back