Intalnire cu Peter Schneider si vizionare “Waking Sleeping Beauty”

Ieri am fost impreuna cu Catalina la ArCub pentru vizionarea documentarului “Waking Sleeping Beauty” si o intalnire cu fostul producator Disney, Peter Schneider. Recunosc ca nu stiam exact la ce sa ma astept de la acest eveniment si am avut placuta surpriza de a descoperi un om lipsit de fite si total pasionat de munca sa si cei 10 ani petrecuti in cadrul companiei Disney.

wakingsleepingbeauty0

Documentarul rulat este defapt povestea acestor ani, intre 1984-1994, in care Peter, impreuna cu Don Hahn, povestesc renasterea sectiei de animatie a companiei, probleme din spatele culiselor si cum au fost realizate unele dintre cele mai frumoase capodopere ale animatiei “Beauty and The Best“, “Aladdin” sau “The Lion King“. Recunosc ca initial am fost putin bulversata de documentar deoarece el arata si o fata mai serioasa, si uneori urata, a muncii de animator. Cu toate acestea este fascinant sa vezi ce se intampla pe holurile unui departament de animatiei, cum sunt oamenii din spatele acestor minunate filme si ce inseamna sa creezi un desen animat complex.

Daca veti avea ocazia va recomand cu caldura sa mergeti sa vizionati acest documentar pentru ca este o importanta fila a istoriei Disney. Mi-a parut rau ca seria de Q&A a serii nu a fost foarte lunga (ma grabeam si eu oricum), dar se pare ca domnul Peter o sa mai raman in tara asa ca poate vom mai avea ocazia sa il intalnim si sa-mi mai “tragem” de limba. Pana atunci va las in compania trailerului filmului in speranta ca v-am trezit interesul. ;)

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back