Lassie’s Rescue Rangers (1973)

Mana sus cine nu o cunoaste pe Lassie. Asa… Daca ai ridicat mana poti sta jos. Ai nota 4! Este imposibil asa ceva! Toata lumea stie cine Lassie. Lassie e acel catel collie extrem de dragut care ne-a incantat copilaria si ne-a facut sa ne dorim mult sa avem si noi unul exact la fel.

Personajul a aparut prima oara in 1938 intr-o poveste scrisa de catre Eric Knight. In 1943 MGM realizeaza filmul “Lassie Come Home” si uite asa incepe nebunia cu acest personaj. Dupa mai multe filme, serii radio si TV vine randul celor de la Filmation sa realizeze o serie de desene animate denumita “Lassie’s Rescue Rangers” despre care vom vorbi astazi.

lassielogo

Lassie este un fericit catel colie care traieste langa Thunder Mountain impreuna cu familia Turner. Tatal, Ben Turner, este padurar si lucreaza impreuna cu familia sa, sotia Laura, si copii Susan, Jackie si Ben Jr. pentru a apara padurea si Parcul National Thunder Mountain. Impreuna ei formeaza The Forest Force iar Lassie este liderul unei echipe de animale care lucreaza cot la cot cu familia Turner pentru apararea si infrumusetarea parcului. Aceasta echipa este denumita “The Rescue Rangers” si include animale precum bufnita Groucho, leul Toothless, sconcsul Musty si ratonul Robbie. Ei sunt ajutati si de indianul Gene Fox, bun prieten al familiei Turner.

lassie1 lassie2 lassie3

Seria a durat 15 episoade iar primul episod, lung de o ora, a facut parte din show-ul “The ABC Saturday Superstar Movie“, o emisiune difuzata pe ABC care continea filme/episoade pilot de cate o ora cu diferite personaje, celebre sau noi, de desene animate.

Regizor: Hal Sutherland
Producatori: Norm Prescott, Lou Scheimer
Voci: Hal Harvey, Ted Knight, Erika Scheimer, Lane Scheimer, Keith Sutherland, Jane Webb
Muzica: Yvette Blais, Jeff Michael
WIKI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back