The Neverending Story

Care nu misunati prin apele albastre ale Marii Negre si suportati niste asfalt ca si mine ? Daca v-ati gasit cativa, sunteti invitati la film. Azi ne intoarcem in timp , intr-o lume fantastica pentru a savura cel mai bun film european fantastic: The Neverending Story
Imi amintesc cand am vazut eu The Neverending Story. Era tradus “O poveste fara sfarsit” si cred ca l-au dat pe TVR prin 91′ undeva in weekend pana in 12. La vremea respectiva mi-a taiat respiratia. Mai ales acel catel gigantic, ce sa mai zic de “Nimic”, sau scena ingerilor… Mi-a ramas in minte si in suflet si acum. Sincer.. este un must see.

Filmul The Neverending Story (Die unendliche Geschichte) are la baza nuvela cu acelasi nume scrisa in 1979 de Michael Ende. Dupa numai 5 ani, povestea s-a transpus in film si asa s-a realizat cel mai scump film de pe vremea aceea, care nu fusese facut in SUA sau URSS. S-au folosit cadre extrem de complexe iar afectele speciale atat de stangace acum, pareau extrem de confundabile cu realitatea pe vremea aceea. Vorbim de 1984… 26 de ani de atunci.
In film este vorba de taramul Fantasia, care fusese distrus de Nimic (The Nothing). Nimicul reprezenta de fapt incapacitatea oamenilor de a avea imaginatie. Locuitorii din Fantasia nu mai aveau decat o singura sansa, regina din Fantasia, care si asa era pe moarte. Ea il trimite pe Atreyu, un tanar sa lupte impotriva Nimicului. Iar intreaga poveste este despre intamplarile prin care trece acesta incercand sa salveze Fantazia.
Coloana sonora este exceptionala, sigur ati auzit de piesa “Neverending Story” cantata de Limahl. Daca nu, pe ce lume ati trait ? :P … glumesc.

Ok , ready ?

Credite:

An aparitie: 1984
Studio: Neue Constantin Film Producers Sales Organization
Tara Origine : Germania
Regie: Wolfgang Petersen
Dupa o nuvela de : Michael Ende
Muzica: Klaus Doldinger, Giorgio Moroder
Cu:
Noah Hathaway
Barret Oliver
Tami Stronach
Moses Gunn
Thomas Hill
Alan Oppenheimer

Se tot vorbeste ca in 2012 un nou film bazat pe aceasi carte va fi produs. Pana atunci, wait wait wait….

Imdb, Wiki

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back