Marine Boy (1966)

Azi ne intoarcem in timp, in 1966 cand se nastea in Japonia animatia Undersea Boy Marine (海底少年マリン Kaitei Shōnen Marin), cunoscuta ca Marine Boy in US unde devine si una dintre primele animeuri dublate in limba engleza. Prima varianta a seriei s-a numit Dolphin Prince si a fost un experiment de 3 episoade, alb-negru, care a permis producatorilor sa testeze piata si sa vada daca merita continuata o astfel de serie.

title-08

title-01 title-02 title-03 title-05 title-06 title-07 title-091 title-092 title-093

Produs de catre Japan Tele-Cartoons si Minoru Adachi, Marine Boy este, asa cum sugereaza si numele, povestea unui baietel special care patruleaza oceanele lumii, impreuna cu politia subacvatica, incercand sa le faca un loc sigur. Actiunea se pretrece in viitor, cand omenirea a cucerit oceanele si a ajuns la nivelul de dezvoltare care i-a permis sa creeze adevarate baze sub-marine. Sub ocean exista si o politie speciala, denumita The Ocean Patrol, din care fac parte tatal lui Marine, Dr. Mariner si profesorul Fumble. Dr. Mariner este responsabil si pentru abilitatile fiului sau care le intrec pe cele ale oricarui alt baiat de varsta lui (Marine are 13-15 ani). Cu ajutorul stiintei el a reusit sa mareasca capacitatile fizice si psihice ale tanarului luptator facand din el un expert in arte martiale, un excelent pilot si i-au dat posibilitatea de a se intelege cu un delfin alb pe nume Splasher. Pe langa aceste capacitati el mai este si in posesia unui costum care il protejeaza si ii accentueaza calitatile, dar si a altor obiecte care ii fac misiunea mai usoara. Prietena lui cea mai buna este Neptina, o frumoasa sirena care are o perla magica la gat, perla care ii permite sa-l ajute pe Marine Boy in cele mai grele situatii.

marine-1 mariner prof neptina dolph1 suit trans mate-1 mate-2 badman badguys bad-2 bad-1

Seria a durat 78 de episoade in varianta americana desi cea originala, japoneza, a fost intrerupta dupa doar 13. Puteti vedea mai multe detalii si lista completa de episoade AICI.

Studio: Terebi Doga
Producator: Minoru Adachi
Personaje realizate de: Yuichi Fukuhara
Art Director: Akira Tomita
Regizor: Haruo Osanai
Scenarist: Haruo Osanai
Animatie: Japan Tele-Cartoon Inc
Muzica: Kenjiro Hirose, Setsuo Tsukahara

Image credit

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back