Calimero

Am tot crezit ca am acoperit cel putin aproape integral categoria “Desene animate difuzate pe TVR1/TVR2/Tele7abc” sau hai sa zic “la noi”, insa nimic nu ar fi complet fara Calimero. Poate numele acestui desen animat nu va spune mare lucru, insa cei care au “o varsta” e posibil sa isi aduca aminte. Calimero este un desen animat difuzat undeva prin anii ’80 la TVR, fiind unul dintre putinele desene teva cunoscute romanilor la acea vreme. Recunosc, imi aduc vag aminte…poate prea putin, insa asta nu ma impiedica sa scriu cateva cuvinte…

Calimero este la origine un desen animat italian, aparut undeva in anii’60. Calimero este singurul pui negru diintr-o familie de puiuti normali, care inca isi pastreaza o parte din coaja de ou pe cap. Filmul este despre aventurile prin care trece puiul impreuna cu prietenii sai pentru a rezolva mistere si a face documentarii. Suna familiar, nu ?

Si daca totusi va gandeati ca desenul este de marca japoneza, nu va duceti departe de adevar. In anii ’70, Toei Animation primesc licenta pentru propriul Calimero. Tot ei mai produc si in anii ’90 niste episoade. Si asa ar putea acoperi un intreg secol cu acest Calimero: anii ’60, ’70 si ’90.

credit

Studio: Toei Animation
Regie : Yugo Serikawa
1974 – 47 episoade
1992 – 52 episoade

Nume alternative:

Calimero en zijn vrienden (Dutch)
Caliméro et ses amis (French)
Caliméro et Valériano (French)
Calimero y Valeriano (Spanish)
カリメロ (Japanese)

wiki

Tag-uri:

  • Pingback: Tweets that mention Calimero | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia -- Topsy.com()

  • boomask

    Primul meu desen vazut.Asta sa intamplat pe la sfarsitul 1993 si inceputul 1994.Aveam doar 1 an pe atunci,chiar acum un an mi la reamintit mama,dupaia am scisr pe google numele lui si m-am uitat pe o imgaine,imediat mi-am adus amint ede el si ma trezut un sentiment de nostalgie,cu toate ca pe atunci aveam decat 1 an.M-am uitat si la intro,si am recunoscut imediat muzica .Chiar ma mir cum de la varsta de 1 an sa imi mai aduc aminte de un desen….sau de orice altceva.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back