Peter Pan and the Pirates

Daca tot se sarbatoresc 150 de ani de la nasterea lui J.M. Barrie, creatorul lui Peter Pan, zic ca este un bun prilej sa vorbim despre inca o adaptare a cartilor lui.
Sunt multe adaptari animate in care celebrul personaj ce vrea sa ramana vesnic copil apare, si despre cele mai importante dintre ele am vorbit deja: seria anime Peter Pan no Bouken produs de Nippon Animation in colectia World Masterpiece Theater si Peter Pan produs de studiourile Disney cu a lui continuare Return to Never Land. A treia adaptare importanta este cea produsa de studiourile Fox Children’s Productions care pentru a nu fi confundata cu alte productii a fost numita Fox’s Peter Pan and the Pirates.

peter-pan-pirates

Seria a rulat pe canalul Fox Kids incepand cu septembrie 1990 si s-a intins pe durata a 65 de episoade. Spre deosebire de celelalte adaptari, in aceasta se acorda mai multa atentie piratilor asa incat se poate spune ca ei primesc “un tratament” egal cu cel al lui Peter Pan si a prietenilor lui. Trebuie spus ca seria a fost foarte bine primita de public si in opinia acestora se ridica mult deasupra filmului produs de Disney pentru ca reuseste sa surprinda mult mai bine caracterul cartilor lui Barrie dar si pentru ca stilul de grafica se apropie mai mult de ceea ce cititorii cartilor vizualizau in minte.
Trebuie sa spun ca le dau dreptate celor care afirma lucrurile spuse mai sus si asta din punctul de vedere al unei persoane care a citit si cartile si a vazut si celelalte doua adaptari. Si pot sa afirm ca grafica se ridica si deasupra seriei produse de Nippon Animation, personajele fiind mult mai atragatoare si atentia pentru detaliu mult mai buna. Lucrul nu este de mirare totusi pentru ca la producerea acetui show a participat si compania japoneza TMS Entertainment si de aici cred ca vine apropierea grafica de seriiile anime.

peter_pan_fox_01 peter_pan_fox_03

Despre poveste nu prea am ce sa va spun pentru ca ea e deja foarte cunoscuta, fie din carti, fie din filme, fie din animatii. Ce pot sa spun este doar ca daca aveti ocazia sa o urmariti, nu ezitati, chiar daca cele 65 de episoade pot parea multe. Merita efortul si cred ca in timpul si dupa vizionarea ei veti dori sa fiti din nou copii si mai ales veti dori sa fiti si voi Peter Pan.

Intro

peter_pan_fox_04 peter_pan_fox_05 peter_pan_fox_06

peter_pan_fox_07 peter_pan_fox_08 peter_pan_fox_09


Credite
Regie: John D. Wilson
Poveste originala: J.M. Barrie
Producatori: Buzz Potampkin, Haim Saban, Winston Richard, Eric S. Rollman
Muzica: Paul Buckmaster, Reg Powell, Bill Reichenbach, Sam Winans
Companii: Fox Children’s Productions, Southern Star Productions, TMS Entertainment, Project X Productions
Premiera: 10 septembrie 1990
Numar episoade: 65 x 30 minute

Voci
Jason Marsden … Peter Pan
Tim Curry … Captain James T. Hook
Debi Derryberry … Tinker Bell
Christina Lange … Wendy Darling
Whit Hertford … Michael Darling
Ed Gilbert … Smee
Tony Jay … Alf Mason
Josh Keaton … Curly
Scott Menville … Slightly
David Shaughnessy … Ignatious Starkey
Cree Summer … Tiger Lily
Eugene Williams … Billy Jukes
Kath Soucie … Girl of the Moon
Michael Wise … Great Big Little Panther

peter_pan_fox_10 peter_pan_fox_11 peter_pan_fox_12

peter_pan_fox_13 peter_pan_fox_14 peter_pan_fox_15

peter_pan_fox_16 peter_pan_fox_17 peter_pan_fox_18

Am gasit toate episoadele pe canalul Youtube FOXsPeterPan asa ca va invit sa le vizionati :D

IMDb ; BCDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back