Cartile copilariei: Anna Sewell – Negrut

Va spunea colega mea Catalina saptamana trecuta ca noi sustinem superba initiativa a portalului edukid.ro denumita “Imbratisam Lectura” realizata cu ajutorul librariei Humanitas din Iasi. O sustinem pentru ca la randul nostru am crescut si ne-am format si datorita cartilor pe care le-am citit in copilarie, carti care au dat acel plus de fericire si cultura alaturi de toate desenele animate ale copilariei pe care incercam zi de zi sa vi le aducem.

Si daca tot discutam de carti m-am gandit ca v-ar face placere sa recititi una dintre cartile adorate de noi toti atunci cand eram mici: “Black Beauty” sau “Negrut” in romana. Scrisa de catre Anna Sewell in 1877, aceasta carte a fost motivul pentru care multi copii din intreaga lume s-au indragostit de cai si sigur si-au dorit ca parintii lor sa le faca cadou un asemenea animal. Cartea a fost transpusa si intr-un serial de televiziune in 1972 care, daca nu ma insel, a fost difuzat si la noi. Eu stiu sigur ca l-am vazut, dar nu sunt sigura daca a fost la noi sau la sarbi.

In 1987 editura Ion Creanga scoate editia romana a acestui cunoscut roman si uite asa se naste o alta frumoasa amintire a copilariei noastre. Lectura placuta!

Anna Sewell – Negruţ [1/3]


Anna Sewell – Negruţ [2/3]

Anna Sewell – Negruţ [3/3]

VIA

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back