Return to the Planet of the Apes

Scriam azi dimineata pe Twitter ca Fox se pregateste sa inceapa in iulie filmarile unui prequel al cunoscutei povesti “Planet Of The Apes” care a fost scrisa de catre Pierre Boulle in 1963. Sunt extrem de entuziasmata de acest lucru pentru ca sunt o mare fana a francizei si am adorat si filmele din anii ’60-70 si pe cel din 2001. Pe langa aceste doua filme a mai existat un serial liveaction prin anii ’70 si, evident, un desen animat despre care o sa vorbim astazi.

RTTPOTA

Return to the Planet of the Apes” este un scurt serial de desene animate realizat de catre DePatie-Freleng Enterprises si 20th Century Fox Television si nu a beneficiat decat de 13 episoade. :( Sunt si mai trista pentru ca acest desen animat, spre deosebire de celelalte ecranizari, este mult mai fidel romanului original, infatisand o societate moderna si nu una primitiva cum se poate vedea in filme.

Povestea poate deja o stiti in mare, dar hai sa o detailez putin ca sa fiu sigura ca va voi capta atentia asupra acestui desen animat: un grup de astronauti romani sunt aruncati prin timp si ajung pe o planeta care este populata de primate avansate si oameni primitivi. Desi la inceput ei sunt usor bulversati de situatie si nu inteleg ce se intampla, ei incearca sa apare rasa umana de tratamentele rele pe care i le aplica maimutele si sa gaseasca o cale de a iesi din acest vis urat.

Personajele seriei sunt imprumutate din toate celelate ecranizari si din romanul initial: Bill Hudson, Judy Franklin, Jeff Carter, Cornelius, Dr. Zira, General Urko, Dr. Zaius, Nova, Ronald Brent, Krador, The Underdwellers. Cel mai amuzant element mi se pare faptul ca unele persoane de vaza ale societatii maimutelor sunt denumite inserand cuvantul “ape” (maimuta) in unele nume de vaza ale societatii umane. Exemplu: William Apespeare. :)) Foarte dragut acest detaliu.

Seria se inceheie in 1976 dupa 13 episoade. Sfarsitul este putin in coada de peste desi ofera unele concluzii, dar ele sunt mai mult constatri logice care nu ar fi intrerupt naratiunea ci doar ar fi dat niste raspunsuri privitorilor.

planet-of-the-apes-the-ultimate-dvd-collection-20060329051139998_640w planet-of-the-apes-the-ultimate-dvd-collection-20060329051140451_640w planet-of-the-apes-the-ultimate-dvd-collection-20060329051140904_640w

Stiu ca este putin derutand sa te uiti la un serial cand nu ai idee cum se termina, dar eu zic ca merita sa va uitati la acetse 13 episoade pentru simpla placere de a vedea un serial vintage si a va distra putin gandindu-va cum ar arata lumea actuala daca am fi condusi de maimute. ;)) Primul episod il aveti mai jos, iar restul le putertri vedea accesand ACEST link.

Episodul 1:

Data difuzare original: 6 septembrie 1975 – 11 septembrie 1976
Scenariu: Larry Spiegel, J.C. Strong, Jack Kaplan, John Barrett, Bruce Shelly
Animatie: Cullen Houghtaling
Muzica: Dean Elliott
Voci: Austin Stoker, Phillippa Harris, Henry Corden, Richard Blackburn, Edwin Mills, Claudette Nevins, Tom Williams
Puteti cumpara dvd-ul original AICI.
Wiki IMDB Info site

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back