Lumea lui Bobby

Cu multa vreme in urma, fii-mea obisnuia sa urmareasca un desen animat numit Bobby’s World sau, asa cum scrie in titlu, Lumea lui Bobby. Mi-am adus aminte de acest desen pornind intr-o seara de la ideea ca in ziua de azi sunt foarte multi copii care nu mai sunt indemnati de scoala, de parinti, de anturaj daca vreti, sa-si foloseasca imaginatia. Nici macar nu stiu ce este “imaginatia”.

bobbys_world

Daca va intrebati care este legatura intre acest desen animat si imaginatie, ei bine, este una foarte mare pentru ca Bobby este un pusti de 4 ani, cu o imaginatie debordanta. Cel mai mic lucru care i se intampla in viata de zi cu zi este pentru Bobby un prilej de a-si pune imaginatia la treaba si astfel de a da de furca celor din jur. In afara de asta, Bobby are obiceiul de a lua lucrurile literalmente (o sa vedeti chiar in primul episod ce intelege el prin “picking his nose”) si asta duce de multe ori la situatii hilare. Iar cei ce “sufera” cel mai mult din cauza obiceiurilor lui sunt, mai ales, membrii familiei lui:

– Howard Generic, tatal lui Bobby. Este om de afaceri dar cu toate astea este un tata ca oricare altul sau poate chiar mai bun avand in vedere ca reuseste sa treaca prin toate “problemele” familiei, pastrandu-si umorul.
– Martha Generic, mama lui Bobby. Meseria ei este acea de “mama” si nici ca se poate altfel daca tinem seama ca are in grija 5 copii. Cumva (mai ales prin strigate ;)) ) reuseste cu succes sa tina in frau o casa plina de copii, desi uneori este destul de greu.
– Kelly Generic, sora lui Bobby. La varsta dificila de 14 ani, Kelly este interesata de … haine, baieti, prietenii, muzica…normal pentru o fata de varsta ei, nu?
– Derek Generic, fratele lui Bobby. La 10 ani, Derek este mult prea sarcastic si complet neinteresat de fratele sau mai mic. Nu acelasi lucru se intampla daca vorbim de skateboard sau baseball. Cu toate astea de cele mai multe ori este obligat sa aiba grija de Bobby, lucru care bineinteles ca-l nemultumeste profund.

Familia se mareste mai apoi cu gemeni asa ca va inchipuiti ce e pe capul Marthei. Pe langa asta il mai avem si pe Roger, cainele familiei, un ciobanesc latos, pritenul apropiat al lui Bobby si de multe ori “partner in crime”. Surprinzator este cum Bobby reuseste sa scoata din blana lui diverse obiecte atunci cand are nevoie de ele. Personaje importante in viata de zi cu zi a lui Bobby mai sunt matusa Ruth, unchiul Ted, Captain Squash (eroul lui Bobby care apare in multe din fanteziile sale) si Webbly, paianjenul de plus caruia Bobby ii gaseste multiple intrebuintari.

Intro

Bobby’s World este creatia actorului Howie Mandel, care isi si imprumuta vocea pentru Bobby si tatal lui Bobby (a carui infatisare este desenata sa semene cu cea a lui Mandel) si a fost difuzat pe canalul Fox din 1990 pana in 1998. Seria a fost produsa de Film Roman pentru Alevy Productions si FOX Kids Productions, contine 80 de episoade si a fost de doua ori nominalizata la premiile Emmy (pentru sunet si muzica). In original, episoadele contin si secvente live-action in care Howie Mandel vorbeste despre povestea episodului respectiv pe care il leaga de intamplari din copilaria lui. In multe cazuri Bobby apare langa el si cei doi stau de vorba.

Credite
Regie: Bernie Wolf, Mike Wolf, Jeff Hall
Producatori: Jim Fisher, Phil Roman, Mitch Schauer, John Callas, Gary Conrad
Scenariu: Howie Mandel, Jim Fisher, Jim Staahl, Diane Dixon, Carol Corwen, Betty G. Birney, Mark Zaslove
Muzica: John Tesh
Data premiera: 8 septembrie 1990
Numar episoade: 80 x 30 minute
Voci:
Howie Mandel … Bobby / Howard Generic
Christine Ebersole … Martha Generic
Kevin Smets … Derek Generic
Gail Matthius … Kelly Generic
Debi Derryberry … Jackie
Tino Insana … unchiul Ted
Edie McClurg … matusa Ruth
Frank Welker … Roger
Charity James
Benny Grant
Susan Tolsky
Jim Staahl
Jim Fisher
Maurice LaMarche

Care dintre voi cei pana in 20 si o țâră vreti sa va intoarceti in copilarie prin Lumea lui Bobby? ;;) Va invit sa vedeti primul episod.

The Visit to Aunt Ruth’s

BCDB ; IMDb ; Toonopedia

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back