Mighty Mouse

Va aratam acum ceva vreme niste mici animatii cu supermanul soriceilor Mighty Mouse si uite ca trebuia sa ma reintorc si cu un articol in care sa va mai dau cateva detalii despre el.

Supereroul nostru s-a nascut in 1942 ca si o parodie la Superman, dar a devenit repede un personaj bine conturat pe piata desenelor animate. Prima aparitie a fost intitulata “The Mouse of Tomorrow” si o puteti vedea mai jos. Este foarte amuzanta. ;))

La inceput similitudinile dintre Mighty Mouse si Superman erau extrem de evidente. Numele sau era inca “SuperMouse” iar hainele purtate erau realizate din aceleasi culori ca si cele ale lui Superman. Daca faceti comparatie cu vechile desene animate cu Superman o sa vedeti o multitudine de asemanari. Una dintre ele mai este si faptul ca viteazul nostru soricel are 2 iubite: Pearl Pureheart si Mitzi. Prima apare ca personaj al seriei de desene animate si cea de a doua ca si personaj al benzilor desenate care apar in anii ’50. Inamicul sau nr. 1 este Oil Can Harry impotriva caruia lupta de fiecare data strigand (cantand chiar) faimosa replica “Here I come to save the day!“.

Compania Terrytoon, cea care initial a produs aceste desene animate, este vanduta catre CBS in 1955 si mai produce doar o mica serie de animatii cu Mighty Mouse ca apoi, in anii 70, personajul sa fie reinviat de catre Filmation in show-ul “The New Adventures of Mighty Mouse and Heckle & Jeckle“. Noul show are succes si continua pe parcursul a 2 sezoane ca apoi, in 1982, sa fie lansat lung metrajul “Mighty Mouse in the Great Space Chase“.

Anii ’80 aduc o noua serie, Mighty Mouse: The New Adventures, un nou desenator, Ralph Bakshi, si o identitatea “reala” a lui Mighty Mouse: Mike Mouse. Pe parcursul a doua sezoane el este ajutat de micutul soricel orfan Scrappy Mouse care il insoteste in toate aventurile sale. Aceasta este pe departe cea mai de succes serie, dar si cea care a fost insotita de controverse din cauza unui episod in care Mighty Mouse pare ca prizeaza…cocaina. /:)

Odata cu acest episod seria este anulata si de abia in acest an se pare ca vom avea parte de un serial CGI realizat de catre Nickelodeon. Acum stiti si voi deja ca nu sunt cel mai mare fan al desenelor animate CGI, dar voi astepta sa vad si cum o sa arate acest nou super soricel ultra cosmetizat de catre tehnicile moderne. Sper doar ca nu ii vor taia din haz si ironii facandu-l serios. Pana atunci insa va sugerez sa va cumparati seriile originale pe DVD si sa va bucurati de super aventurile lui Mighty Mouse.

Original intro Mighty Mouse

Intro The New Adventures of Mighty Mouse

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back