Inhumanoids

Ma tot uit de ceva vreme la niste papusi extrem de cunoscute in anii ’80 si care erau aproape sa detroneze “guvernarea” Barbie. Ma refer evident la Jem despre care v-am povestit putin si voua deoarece a existat si o serie animata de mare succes creata pe baza acestor super-glam papusi. Responsabili pentru aceasta franzica este firma Hasbro care a realizat in 1986 si serialul de desene animate “Inhumanoids” despre care vreau sa vorbim azi.

Seria a fost realizata cu ajutorul Sunbow, Marvel Productions si Toei Animation, la fel ca muuuuuuuulte alte desene animate ale anilor ’80, si a inceput ca mici pastile de cate 7 minute inserate in show-ul “Super Sunday” din care facea parte si Jem and The Holograms.

Povestea este centrata in jurul echipe Earth Corps, o organizatie geologica si stintifica finantata de catre guvern, care descopera un monstru ingropat intr-un meteorit din parcul national Big Sur, atragand astfel interesul lui Blackthorne Shore, un arheolog cu un interes si o fascinatie macabra pentru rau si distrugere. El reuseste sa gaseasca la randul lui un al monstru, Tendril, care ajuta la eliberarea colosului D’Compose in timpul unei ceremonii desfasurate in San Francisco. In urma acestui eveniment Liquidator, un membru al Earth Corps, se intoarce in Big Sur pentru a incerca sa rezolve misterul acestor creaturi. Acolo el afla ca exista unele fiinte subterane Mutores, care in trecut ii inchisesera pe maleficii Inhumanoids Tendril si D’Compose sub pamant, seful lor Metlar, fiind inchis pe Pamant cu ajutorul magiei. Aceste fiinte subterane formeaza o alianta cu Earth Corps si pornesc impreuna un razboi pentru prinderea si intemnitarea din nou a maleficilor Inhumanoids.

Show-ul din nefericire nu a avut succesul “surorilor” Jem durand doar un singur sezon (13 episoade). In 1986 Hasbro incearca si realizarea unei serii de action figures care era formata din oamenii de stiinta si monstri Inhumanoids care straluceau in intuneric.

Inhumanoids_toys

Marvel incearca si ei realizarea unei editii de benzi desenate care din nefericire este si ea anulata dupa doar 4 numere.

494357-2_super 25113-3848-27921-1-inhumanoids-the_super 25309-3848-28136-1-inhumanoids-the_super 25523-3848-28366-1-inhumanoids-the_super

Personaje:
Earth Corps: Herc Armstrong, Derek Bright, Auger, Jonathan M. Slattery, Sandra Shore, Tank, Sabre Jet.
Inhumanoids: Metlar, D’Compose, Tendril, Sslither, Gagoyle.
Mutores: Redwoods, Granites, Magnokor
Altii: Blackthorne Shore, Nightcrawler, Senator Masterson, Hector Ramirez, Langastoids, George Landisburg.

inhumanoids1 (1) inhumanoids2revised inhumanoids3 (1) inhumanoids4

La fel cum fac cu orice serial de desene animate eu va invit sa il urmariti si sa va deconectati putin de la nebunia cotidiana pentru ca, nu-i asa, meritam toti cate un moment de respiro. Ce conteaza ca in acea vreme nu a avut nu stiu ce marre succes? Este un desen animat facut de niste super, super case de productie si merita vazut de orice amator de animatie sau fan al anilor ’80. :D Nu mai are rost sa va zic CAT DE MULT ador eu tot ce inseamna ’80s. :X HAi ca va las mai jos primul episod. Vizionare placuta!

Wiki IMDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back