Clue Club

Raman in sfera Saturday morning animated series, si a productiilor Hanna & Barberra, ca sa vorbim putin despre desenul animat “Clue Club“. Nu-mi amintesc sa fi vazut acest desen animat pe undeva pe la televiziunile din Ro, insa am o amintire vaga, cum ca seria ar fi fost difuzata pe canalul de stat bulgaresc, Bulgaria1. Chestia asta pare-mi-se, s-a intamplat normal, inainte de ’90 si undeva pe la ore tarzii.

Seria a aparut in anii ’70 si a fost difuzata pe canalul ABC, in cadrul Saturday morning animated series, un fel de emisiune in care au debutat o gramada de desene produse de Hanna & Barbera. CBS, Cartoon Network si Boomerang au fost alte posturi care au transmis seria, in anii 80…TVR insa ..Niet.

Seria este mult asemenatoare desenelor cu Scooby Doo. O gasca de tineri curajosi, care si-au pus numele Clue Club — Larry, Pepper, D.D. si Dotty ajutati de 2 catei ( see Scooby Doo ). Misterele cu care se confrunta The Clue Club sunt mult mai bizare si mai “serioase” decat cele din seria Scooby Doo, pentru ca de data asta vorbim si de crime, nu numai de rapiri, asa cum era in Scooby. Protagonistii au si dotari sofisticate. Aparte audio si video cu ajutorul carora pot detecta sunete dubioase. Tocmai de aceea, serifii localitatilor prin care ajung le cer de fiecare data ajutorul. Cateii din Clue Club nu isi pot vorbi decat unul altuia, nu ca in Scooby… unde cainele poate fi inteles destul de usor de catre Welma & Co.

Acum ne uitam la primul episod din prima serie. O sa remarcati asemanarea izbitoare dintre Clue Club si Scooby Doo.

Credite:

Companie : Hanna & Barbera
Debut : August 14, 1976
Episoade : 16 ep x 30 min
Regie: Charles A. Nichols
Producatori : William Hanna, Joseph Barbera

Voci: David Jolliffe
Bob Hastings
Patricia Stitch
Tara Talboy
Jim MacGeorge
Paul Winchell

IMDB

Tag-uri:

  • Vorbeste lumea ca nu le-au placut cainii celor de la televiziuni si ca nu ii reprezenta pe americani pocitaniile astea doua..asa ca au cautat un caine mai mare..marele danez..asa s-a nascut Scooby-Doo..cred:D

  • Kmeleon

    @Sadd: n-are cum sa fie asa pentru ca Scooby a aparut mult mai devreme ;)

  • te-am verificat :D

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back