Jayce and the Wheeled Warriors

Hai sa ma intorc putin la copilaria mea si la unul dintre minunatele seriale pe care le urmarea pe canalul sarbesc Novi Sad in fiecare duminica dimineata cand ma strecuram in camera parintilor si ma puneam in pat langa ei ca sa ma pot uita la desene animate.

Jayce and the Wheeled Warriors

Jayce and the Wheeled Warriors” este unul dintre acele super seriale animate ale anilor ’80 care incepe intotdeauna cu un generic pop-rock si care iti capteaza imediat atentia datorita desenului cu influente japoneze si povestii fantastice despre lumi neintalnite pana atunci. Infleuntele japoneze sunt date de faptul ca seria a fost realizata de catre DIC Entertainment in colaborare cu studiourile japoneze Sunrise, Shaft, Studio Giants, Studio Look si Swan Production care s-au ocupat de realizarea si desenarea personajelor. Pe langa acestia mai avem si o super echipa de scenaristi francezi (Jean Chalopin si Haskell Barkin) plus unul dintre producatorii seriei Filmation: He-Man and the Masters of the Universe care mai tarziu produce si unul dintre serialele mele preferate SF: Babylon 5. (Daca nu l-ati vazut va sugerez sa o faceti)

Povestea este rezumata in generic si suna cam asa: Jayce este tanarul fiu al lui Audric, un cercetator botanic care facea diferite experimente cu flori/biotehnologie. Unul dintre aceste experimente se transforma in Flora, o frumoasa si draguta fetita care are puteri empatice si poate comunica cu animalele. Cea mai mare dorinta a lui Audric este sa poata opri foametea asa ca el creaza niste plante speciale care pot sa creasca in orice mediu, dar un accident transforma una dintre aceste plante intr-un malefic personaj (Saw Boss) care la randul sau transforma plantele din jurul sau in asa numitele Monster Minds. Audric reuseste sa realizeze o radacina care ar putea sa anuleze puterile Monster Minds, dar nu apuca sa isi termine proiectul pentru ca este fortat sa fuga in timp ce noile sale creaturi pun stapanire pe laborator. Cu ajutorul asa numitei “the power of the black light” (puterea luminii negre) ei se pot teleporta oriunde in lume cautandu-l in disperare pe Jayce care detine o jumatate din temuta radacina. Tatal sau o detine pe cealalta si uite asa cei doi se tot cauta pe parcursul a 65 de episoade pentru a unui cele doua parti. Jayce formeaza The Lighting League si porneste in cautarea tatalui sau si extirparea monstruoaselor plante. Din nefericire seria este anulata in 1991 din cauza esecului liniei de jucarii realizate de catre Mattel si nu apucams a ii vedem cum Audric si Jayce se intalnesc si unesc cele doua jumatati. Din acest motiv si filmul animat care trebuia realizat nu mai vede lumina camerelor de filmat niciodata. :(

Sincer sunt la fel de suparata de aceasta anulare ca si in cazul super serialului “Piratii Apei Negre“. Cum se face ca tot felul de super desene animate sunt anulate sau se termina in coada de peste? :((

Revenind la seria noastra hai sa va arat care sunt personajele:
– Jayce – leaderul Lightning League si fiul lui Audric
– Audric – tatal lui Jayce si creatorul radacinii magice si a Monster Minds
– Gillian – un vrajitor si creatorul vehiculelor Lighting League. El este si mentorul lui Jayce si a ajutat la crearea lui Flora.
– Flora – tanara creata dintr-o floare Este empata si poate simti prezenta Monster Minds
– Oon – micul servitor al lui jayce daruit de catre tatal sau.
– Herc Stormsailor – un mercenar si posesorul navei Pride of the Skies II. Transporta membri Lighting League prin galaxie.
– Saw Boss – seful Monster Minds
– Terror Tank, Gun Grinner, KO Kruiser, Beast Walker – comandanti ai Monster Minds

audric jayce-06 flora-wheeled-04 guillian-wheeled-00 oon herc-wheeled-01 monsterminds-jayce-01 sawboss-wheeled-01

Puteti gasi mai multe informatii AICI, AICI si AICI.

Puteti vedea si voi mai jos un episod si sunt extrem de curioasa sa aflu ce parere aveti despre acest serial. Merita continuat? Ati vrea sa il vedeti aici pe blog?

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back