Gerald McBoing-Boing

Ce ziceti daca mai aruncam o privire in istoria animatiei? ;;)
Pentru asta am ales astazi un desen animat, care a castigat Premiul Oscar in 1950 la categoria Best Animated Short, iesind din tiparele desenelor premiate pana atunci: animatiile Disney, Tom si Jerry etc.
Gerald McBoing-Boing este creatia cunoscutului autor de carti pentru copii Theodor Seuss Geisel, cunoscut ca Dr. Seuss, cel care ne-a dat, printre altele, un foarte cunoscut titlu: “How the Grinch Stole Christmas!“. Povestea lui Gerald a fost adaptata de Phil Eastman si Bill Scott, produsa de United Productions of America (UPA) si distribuita de Columbia Pictures.

Cine este Gerald? Ei bine, este un baietel care, in loc sa foloseasca cuvinte pentru a se exprima, foloseste tot felul de efecte sonore. Din aceasta cauza el ajunge sa fie respins de cei din jurul sau, inclusiv de proprii parinti. Totusi, acest stil de comunicare il va face celebru toata lumea ajungand sa-i aprecieze talentul.

Va invit sa vedeti povestea lui Gerald:

Credite
Regie: Robert Cannon
Producatori: Stephen Bosustow, John Hubley
Creator: Dr. Seuss
Scenariu: Phil Eastman, Bill Scott
Voice: Marvin Miller (narator)
Muzica: Gail Kubik
Animatie: Rudy Larriva, Pat Matthews, Bill Melendez, Willis Pyle, Frank Smith
Studio: United Productions of America
Distribuit de: Columbia Pictures
Durata: 8 minute

Pentru ca personajul si povestea lui a avut un asemenea succes, au mai urmat inca trei desene animate: Gerald McBoing-Boing’s Symphony (1953), How Now Boing Boing (1954) si Gerald McBoing-Boing on the Planet Moo (1956) dar si doua seriale: The Gerald McBoing-Boing Show (1956–1957) si Gerald McBoing-Boing (2005–2007).
Gerald McBoing-Boing on the Planet Moo a fost si el nominalizat la Premiul Oscar dar a pierdut in favoarea unui alt desen produs de UPA: Mister Magoo’s Puddle Jumper.

In afara de Premiul Oscar, filmuletul a mai castigat premiul special BAFTA in 1952, iar in anul 1995 a fost inclus in National Film Registry al SUA.

IMDb ; Toonopedia

Tag-uri:

  • Alex

    Vaiiii , cata imaginatie a putut avea creatorul … :)

  • Kmeleon

    yep. si-a meritat Oscarul

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back