Captain Caveman and the Teen Angels

M-a cam apucat in ultima vreme cheful de cat mai multe desene animate realizate de catre Hanna si Barbera asa ca aveti rabdare cu mine in timp ce trec in revista un alt super show iesit din studioul lor magic: Captain Caveman and the Teen Angels.

captain_caveman

Creatorii acestui show sunt Joe Ruby si Ken Spears (Ruby-Spears Productions) iar premiera a vut loc in toamna lui 1977, pe ABC. Initial cei patru eroi nu au avut parte de un show propriu, de sine statator, desenele animate cu ei facand parte din Scooby’s All-Star Laff-A-Lympics si/sau Scooby’s All-Stars. Succesul lor insa a determinat studioul sa le acorde ora lor in 1977, odata cu inceperea celui de al treilea sezon.

In cazul in care vi se pare ca cele trei domnisoare arata cunoscut va pot spune ca aceste desene animate sunt un fel de parodie a celebrului serial “Charlie’s Angels” care in acea perioada facea furori la tv. Povestea desenului este la fel ca si cea a seriei live-action: trei domnisoare detectiv (Brenda, Dee Dee si Taffy) il gasesc intr-un bloc de gheata pe Captain Caveman si, impreuna cu el, rezolva o multime de mistere. Sincer eu de fiecare data cand ma uitam la aceste desene ma gandeam la cartile cu Nancy Drew. Le stiti? Vai cat imi placea sa le citesc cand eram mica. Erau la biblioteca in limba engleza de la mine de la scoala si tot timpul eram prezenta acolo ca sa le inchiriez.

Revenind la serialul nostru de desene animate va pot spune ca el este compus din 40 de episoade a cate 10 minute, iar vocea lui Captain Caveman este cea a legendarului Mel Blanc cel care a dat viata si altor personaje ca Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig, Sylvester the Cat sau Tweety. Cavey, asa cum este alintat de catre fete, este un om preistoric cu ceva puteri interesante. Parul sau cel lung ascunde o multime de obiecte pe care el le scoate in diferite momente cheie ale serialului. Si limbajul lui e amuzant rau. Nu are rost sa incerc sa-l descriu pentru ca vocea lui Mel trebuie auzita, nu descrisa.

Cele trei fete sunt si ele foarte bine conturate ca si personaje. Brenda este fricoasa, Dee Dee este cea mai desteapta din grup si cea care rezolva toate misterele iar Taffy este pasiunea blonda a lui Captain Caveman pe care il farmeca de fiecare data cand ele au nevoie de putin ajutor. :P

Desi showul s-a incheiat in 1980 Captain Caveman a aparut in numeroase alte serii create de catre Hanna si Barbera precum The Flintstone Comedy Show, The Flintstone Kids sau Harvey Birdman, Attorney at Law.

Sunt sigura ca exista destui cititori care au vazut si au indragit acest serial asa ca va las in compania catorva episoade din primul sezon si va invit sa le urmariti pe restul AICI.

captain-caveman1

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back