Around the World with Willy Fog

Daca saptamana trecuta am vorbit despre una dintre colaborarile studiourilor BRB Internacional si Nippon Animation, pentru ecranizarea celebrului roman Cei trei muschetari al lui Alexandre Dumas, iata ca astazi a venit randul alteia. De aceasta data este vorba despre o ecranizare a unui alt roman celebru: Ocolul Pamantului in 80 de zile de Jules Verne.
Around the World with Willy Fog merge pe acelasi sistem ca si Dogtanian, in sensul ca personajele sunt intruchipate de diverse animale, doar ca de aceasta data gama de animale este mult mai larga. Totusi, pentru grupul principal s-au folosit feline – Willy Fog este leu, Rigodon este lynx, printesa Romy este pantera – si pentru urmaritor s-au folosit canine – inspectorul Dix este caine de vanatoare, politistul Bully este buldog, Transfer este lup.

willy willy willy

Serialul pastreaza foarte bine linia generala a romanului: Willy Fog, maniac al punctualitatii, merge la Reform Club unde se discuta despre cea mai proaspata stire si anume jaful de 55 de mii de lire de la Bank of England. Curand se isca o polemica intre Mr. Sullivan si Lord Guinness daca este posibil ca in 80 de zile sa se realizeze o calatorie completa in jurul Pamantului si pasul urmator este ca cei doi fac un pariu pe aceasta tema. Cum Lord Guinness este prea batran pentru a realiza calatoria, ii cere lui Willy Fog s-o faca in locul lui, iar Willy accepta. Chiar in seara acelei zile el pleaca in calatorie, impreuna cu noul sau majordom Rigodon si cu clandestinul Tico, micutul soricel prieten cu Rigodon. Ce nu stiu cei trei este ca pe urmele lor pleaca, pe de-o parte, inspectorul Dix si politistul Bully de la Scotland Yard si, pe de alta parte, Transfer, un individ dubios expert in arta deghizarii angajat de Sullivan sa saboteze calatoria lui Willy.
In calatoria lui, Willy Fog o va intalni si salva pe printesa Romy (Aouda in roman) care ii va insoti mai departe.

willy willy willy
willy willy willy

In ciuda celor catorva schimbari facute mai ales din pricina personajelor noi, ce nu apar in roman, aceasta ramane una dintre cele mai precise adaptari a romanului lui Verne, făcute pentru marele ecran sau televiziune. Si in acest caz seria a beneficiat de trei versiuni: spaniola, engleza si japoneza. Desi nu a avut succes in Statele Unite, in Europa si Japonia si-a castigat foarte multi fani si ramane una dintre seriile cele mai apreciate de copii.
Ca si in cazul Dogtanian, BRB Internacional a realizat un al doilea sezon, si de aceasta data fara a mai colabora cu Nippon Animation, apeland la serviciile studioului Wang Film Productions. Urmarea a fost ca acest al doilea sezon a scazut mult in calitate si nu s-a bucurat de succesul primului. Pentru el s-au folosit alte doua romane ale lui Jules Verne: Calatorie spre centrul Pamantului si 20.000 de leghe sub mari.

Intro englez

Intro spaniol

Intro japonez

Credite
BRB Internacional
Regie: Luis Ballester
Producator executiv: Claudio Biern Boyd
Scenariu: Claudio Biern Boyd
Muzica: Guido & Maurizio De Angelis
Interpret: Mocedades
Nippon Animation
Regie: Fumio Kurokawa
Producator: Koichi Motohashi
Character Design: Isamu Kumata
Muzica: Shunsuke Kikuchi
Interpret: Keiko Han
Data premiera: august 1983
Numar episoade: 26 x 24 minute

In anul 2008, pentru a sarbatori aniversarea de 25 de ani, in Spania a fost produs un musical care s-a bucurat de un succes atat de mare incat desi initial erau programate doar doua reprezentatii, el a fost pus in scena cateva luni la rand pentru ca mai apoi sa urmeze un turneu national.

Serialul a rulat si la noi dar nu-mi mai amintesc pe ce program :”> Imi amintesc insa ca fiica mea era foarte incantata de el.
Ii astept pe cei mai tineri sa-mi spuna si mie unde l-am vazut ;))

IMDb ; ANN

Tag-uri:

 • cristiann

  Mi-a placut foarte mult Willy Fog,mi-au placut toate serile.
  Stiu ca a fost difuzat pe canalul MiniMax,dupa parerea mea este cel mai frumos desen de pe MiniMax,adica a fost pentru ca l-au scos.

 • Bv! Buna treaba!
  Am urmarit mult Willy Fog, chiar de doua ori.

 • Kmeleon

  @Tori7: merci. o sa deschidem si topic pe forum ca sa il discutati ;;)

 • Miha Miha

  Mia placut mult, dar nici nu stiti ce am in suflet pentru ca nu mai e difuzat!

 • imi place desene depe minimax

 • Aceste desene “Inconjorul Lumii in 80 zile si Calatoria spre centrul pamantului cu Willy Fog,este si vor ramane unul dintre cele mai de succese desene care au existat vreodata :D

 • tania madalina

  mia placut foarte mult si cred ca ar trebui sal dea iar pe minimax . nu am pierdut nici un episod dar miar placea sal mai vad.

 • grafferitza dusk

  doamne cat ma bucur ca ati facut un blog imi placea mult de leul asta mi-am pus chiar si o poza la avatar:))foarte tare ms mult!!:*:*:*

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back