Schimb de articole: Luna Betiluna

Continuam schimbul de articole cu sectiunea de carti pentru copii a BookBlog.ro oferindu-va o recenzie la o foarte draguta carte. Lectura placuta. :)

Luna-Betiluna, Dora-Minodora si gradina
Autor: Anamaria Smigelschi
Ilustraţii de Anamaria Smigelschi
Rating: Luna-Betiluna, Dora-Minodora si gradina rating - rating - recenzii carti
Editura: Paralela 45
Anul apariţiei: 2009
24 pagini
cartonată
ISBN: 978-973-47-0779-9

Despre Luna-Betiluna si Dora-Minodora pot scrie numai cu sufletul fostului copil care-si regaseste o carte draga si vrea sa o reciteasca cu luciditate de parinte. Oare o sa-i placa copilului meu la fel de mult cum mi-a placut mie? Chiar s-a schimbat generatia actuala sau copiii raman tot copii?

Cele doua papusi-surori, aproape identice, caci una e mai grasuta iar alta are parul rosu, despartite printr-un complot, se cauta intr-o gradina de flori, prilej bun pentru micul cititor sa invete cate ceva despre plantele personificate jucaus: Nebuna-Matraguna, Regina-rea-Ciulina sau Dalia Rozalia. Textul este ritmat si usor de retinut, peste ani mi-am amintit de tipetele papusii ramase in copac, “Ce ma fac, ce ma fac, cocotata in liliac?”

Autoarea, artist plastic, spune ca a desenat ilustratiile cu usurinta si cu mare placere, inspirata fiind de joaca celor trei nepoti, care apoi au catalogat cartea ca fiind caraghioasa. “Caraghios” are o alta semnficatie printre copii, de fapt este un superlativ. Ca in toate povestile, si aici lumea se imparte in bine si rau, florile bune o ajuta pe Luna-Betiluna sa-si gaseasca surioara, furata de florile rele. Totusi, chiar si printre florile albe si parfumate exista rautate, un frate Crin este senin, alt frate Crin este hain, si aici nu m-am putut abtine sa nu rad, ca un copil care gaseste numele unui cunoscut in manualul de citire.

Continuare pe BookBlog…

Tag-uri:

  • Eu aveam o carte cu Luna-Betiluna si Dora-Minodora in lumea pestilor… :D

  • Am avut-o si eu p-aia in lumea pestilor, cu Peste Mamaliga-prapadeste:)). Per total sunt 3 carti, vor fi reeditate si celelalte doua

  • dracsor

    stiti de cand ma chinui sa-mi aduc aminte cum se numesc? omg omg omg.. senchiu

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back