Marvel, subsidiary of Disney

In primul rand vreau sa va urez tuturor un 2010 neasteptat de bun, un an in care speram sa reusim si noi, Desenele, sa va aducem in acea lume minunata a animatiei, si sa va oferim mai multe evenimente offline, multe concursuri si o multime de surprize.

Primul articol pe 2010 este despre cea mai mare tranzactie a anului trecut, tranzactie anuntata inca de pe data de 31 August 2009, in care aflam ca Disney preia Marvel. Ei bine, asta s-a si intamplat. Toti shareholderii Disney s-au intalnit in data de 31 -Decembrie 2009 la sediul companiei Disney, si au semnat actul de vanzare. Iata ce spune comunicatul oficial de presa, emis la data de 23 Decembrie 2009, aparut siteul Security and Exchange Commision of USA

On August 31, 2009, The Walt Disney Company, a Delaware corporation (“Disney”), Maverick Acquisition Sub, Inc., a Delaware corporation and a wholly owned subsidiary of Disney (“Merger Sub”), Maverick Merger Sub, LLC, a single member Delaware limited liability company and wholly owned subsidiary of Disney (“Merger LLC”), and Marvel Entertainment, Inc., a Delaware corporation (“Marvel”), entered into an Agreement and Plan of Merger (the “Merger Agreement”). Pursuant to the terms and subject to the conditions set forth in the Merger Agreement, Disney has agreed to acquire Marvel through a merger of Merger Sub with and into Marvel (the “Merger”), with Marvel to be the surviving corporation in the Merger (the “Surviving Corporation”), which will be followed, immediately after the effective time of the Merger, by a merger of the Surviving Corporation with and into Merger LLC (the “Upstream Merger”), with Merger LLC to be the surviving entity in the Upstream Merger. As a result of the Merger, Marvel will become a wholly owned subsidiary of Disney. Merger Sub and Merger LLC are collectively referred to herein as the “Acquisition Subsidiaries.”
The special meeting at which Marvel stockholders will consider and vote on a proposal to adopt the Merger Agreement is scheduled to take place on December 31, 2009 at 9:00 a.m.

Disney

La nici o jumatate de ora dupa inceperea sedintei, s-au simtit deja miscari la burse, mai ales la NYSE sau NASDAQ, iar siteurile bursiere anuntau deja achizitia

Este oficial deci. Marvel belongs to Disney

Tag-uri:

 • Fan Boomerang

  Sincer?disney nu mai este ce a fost,chiar si in culmea lui de glorie nu se putea compara cu hanna&barbera,dupa parerea mea H&B ramane cea mai tare ,,firma” de desene animate.Doar daca comparam cele mai tari desene disney cu cele mai tari desene hanna&barbera ar iesi o diferenta mare in favoarea hanna&barbera.Pacat si de fox kids care la inceput a fost un post minunat cu desene remarcabile,mai ales cele de la saban,dupa parerea mea si saban intrece disney.

 • :),si eu sunt fan HB,dar filmele(doar filmele) Disney clasice au ceva a lor care nu a putut fi intrecut de altcineva,dar pe de alta parte HB si multi altii au depasit seriile Disney.

 • Kmeleon

  nu m-as aventura sa fac o comparatie intre Disney si HB, in primul rand pentru ca Disney a mers mai mult pe filme decat pe serii (seriile au fost doar ceva adiacent). plus ca cel mai popular personaj de desene animate se afla in gradina Disney (si vorbesc aici de Mickey Mouse)

  sunt prea multe si prea mari diferente intre cele doua studiouri pentru a face o comparatie. fiecare a avut linia lui si fiecare celebritatea lui….important este ca si unii si ceilalti ne-au adus filme si serii animate pe care le-am iubit.

 • Pingback: Poza zilei: Spiderman 2010 | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia()

 • Fan Boomerang

  Kmeleon aici nu sunt de acord cu tine,Mickey Mouse nu mai este de mult cel mai celebru personaj de desene animate,tom si jerry il intrece fara probleme,plus ca Mickey Mouse a luat drumul erei grafici pe pc,adica se vede asa electronic,nu stiu cum sa iti zic,adica grafica din acea pe pc,plus ca desenul Mickey Mouse nu a fost cine stie ce,decat ca a fost primul desen animat si de acea este asa de cunoscut,ca in rest nu este cine stie ce.Cel putin mie niciodata nu mi-a plcaut disney,poate decat cateva desene(The Lion King si timon and pumba).

 • Catalina

  Tom si Jerry nu sunt personaje Disney, ci Warner

 • Fan Boomerang

  Pai nu am zis ca sunt disney,am spus ca sunt mai celebre decat desenul disney Mickey Mouse :)

 • Voi uitati ca noi,romanii..nu avem aceleasi personaje preferate,ca englezii..americanii..sau oricare altii.

 • Kmeleon

  @Fan Boomerang faptul ca tie nu-ti place in mod special Disney n-ar trebui sa te impiedice sa-i recunosti totusi valoarea ;)

 • Fan Boomerang

  Pai am spus ca unele producti chiar sunt de nota 10,dar sunt putine,restul nu ma impresioneaza,de exemplu productile H&b cam toate sunt frumoase pe cand de disney nu pot spune asta.

 • Kmeleon

  fiecare are preferintele lui si gaseste farmecul anumitor productii acolo unde altii nu-l gasesc.

  eu nu tin nici cu Disney nici cu H-B …. prefer anime-urile :P

 • Fan Boomerang

  De fapt Disney nici nu mai este compania de desene animate,mai mult de seriale cu oamni adevarati,deci nici aici nu as vedea o comparatie intre H&B.

 • Kmeleon

  poate dar pe de alta parte Hanna & Barbera nu mai exista ;)

 • Fan Boomerang

  Compania si brandul inca mai exista.

 • Fan Boomerang

  Apropo si disney a murit de mult,dar asta nu inseamna ca nu mai exista,nu?sau te referi la altceva?

 • Kmeleon

  ma refer la companii. Hanna si Barbera nu mai exista decat ca brand. Compania a fost absorbita si tot ce inseamna HB apartine de Warner.

 • Fan Boomerang

  Si sti cum sa realizat aceasta absorbtie?adica pe ce suma?banuiesc ca suma este de ordinul miliardelor,nu?

 • Kmeleon

  nu cunosc detaliile pecuniare, stiu doar ca a fost cumparata la inceputul anilor ’90 de Turner si studioul a primit numele de Hanna & Barbera Cartoons. Turner s-a unit dupa cativa ani cu Time Warner si dupa alti cativa ani, dupa moartea lui Hanna, tot ce a insemnat HB a trecut in proprietatea Warner Bros.

 • Fan Boomerang

  Soarecele a inghitit pisica,adica soarecele era Warner Bros si pisica H&B.Multumesc pentru detalii.

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back