The Return of Jafar

La mai putin de doi ani dupa premiera cinematografica a filmului Aladdin, era lansat pe VSH The Return of Jafar, filmul ce a stat apoi la baza serialului din 1994. Trebuie spus ca acest film marcheaza inceputul seriei de filme direct-to-video a studiourilor Disney.
Asa cum spune si titlul, filmul se axeaza pe intoarcerea lui Jafar, mai hotarat ca niciodata sa puna mana pe putere si sa se razbune pe Aladdin si pe prietenii lui.
Fata de original sunt notabile doua absente din distributie: in primul rand vocea lui Genie nu a mai fost facuta de Robin Williams, el fiind inlocuit cu Dan Castellaneta, iar in al doilea rand este vocea Sultanului, care in acest film a fost facuta de Val Bettin, el luandu-i locul lui Douglas Seale.

Criticile de film de la acea vreme nu au fost foarte favorabile dar….ce stiu adultii? ;)) Eu una, stiu cu siguranta ca momentele oferite de zapacitul Genie au fost si vor ramane pentru totdeauna un deliciu pentru copii, care intotdeauna vor fi atenti mai mult la desfasurarea actiunii si mai putin, spre deloc, la detaliile tehnice si alte chestii de genul asta.

Acestea fiind spuse va invit la film. Vizionare placuta!

IMDb

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back