The Jetsons

V-a povestit Catalina ca vom avea la anu un film live-action cu The Jetsons si uite ca eu vin in completare ca sa va spun despre seria iconica realizata de catre Hanna si Barbera si care mie mi-a placut mai mult decat The Flintstones. :D Legatura dintre cele doua seriale este evidenta. Daca familia Flintstone era cea mai cool familie din preistorie, familia Jetson este cea mai moderna familie din viitor.

Povestea are loc in anul 2062, adica cu 100 de ani inaintea anului in care show-ul a fost efectiv produs. Seria originala, care a durat pana in 1963, contine 24 de episoade a cate o jumatate de ora in care putem vedea amuzantele aventuri ale lui George Jetson si familia sa: sotia Jane, copiii Elroy si Judie, plus robotul-menajera Rosie si catelul Astro. Tema principala a episoadelor este munca lui George pentru tiranicul sef Cosmo G. Spacely. Acesta isi petrece intreaga zi enervandu-se si chinuindu-l pe George care se supene tacut tuturor dorintelor sale. Unul dintre principalele motive de suparare ale lui Cosmo este rivalul sau, H. G. Cogswell, care evident incearca orice pentru a castiga aceasta lupta dintre companii.


Photobucket Photobucket

La fel ca in “The Flintstones“, si in acest serial avem parte de o multime de gadgeturi amuzante care vor sa reflecte perioada de timp in care se petrece actiunea, dar nu fac decat sa provoace ras. Imi aduc aminte si acum cat de mult imi doream o casca de par ca a lui Jane care imi facea, intr-o secunda, parul cum voiam. Verde, rosu, scurt, lung, buclat, in coc etc. Si casa lor este facuta in stilul in care isi imagineau cei din anii ’60 ca o sa arate viitorul. Ma indoiesc ca in anul 2062 o sa avem case ridicate sus, sus de tot in cer, dar uite ca aici asa sunt. Pentru a se deplasa dintr-o parte in alta george foloseste un fel de hibrid intre o masina, o bula de sticla ;)) si o farfurie zburatoare. Casa este evident intretinuta de robotul Rosie care este destul de putin prezent in episoadele originale din anii ’60, dar este un membru important al seriei din anii ’80.

Cea de a doua serie a fost realizata intre anii 1985 si 1987 si a fost formata din 51 de episoade. Aceasta a doua serie a avut un succes rasunatator, transformand cu adevarat “The Jetsons‘ intr-un serial de desene animate de referinta. Au urmat apoi cateva filme de televiziune si unul pentru marele ecran.

The Jetsons Meet the Flintstones (1987)

Rockin’ with Judy Jetson (1988)

Jetsons: The Movie (1990)

In 2012 o sa avem parte de un nou film (pesemne 3D) asa cum va spunea si Catalina. Ca orice serial/fenomen care se respecta au existat si mai multe serii de benzi desenate. Primele au fost realizate de catre Gold Key Comics, dar nu au lipsit nici cele realizate de catre Marvel sau DC Comics.


Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Hai sa vedem cine este fan The Jetsons si care este The Flintstones? Eu sunt Jetsons team!

Sursa
Image and video credit Warner Bros.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back