Schimb de articole: Leon si Taramul de Mijloc

Nu cred ca ar trebui sa existe cineva in aceasta tara care sa nu stie site-ul www.bookblog.ro . Este unul dintre cele mai frumoase proiecte de online din Romania si este realizat, intretinut si iubit de un grup de oameni pentru care povestile si cartile sunt un mod de viata.

Pentru ca si noi iubim cartile si ne dorim ca toti copii sa gaseasca placere in a lectura aventurile unor personaje fantastice, magice sau, de ce nu, istorice, ne alaturam celor de la bookblog.ro si noului lor proiect “Carte pentru Copii” si va vom prezenta, saptamanal, cate o recenzie a lor la una din nenumaratele si minunatele carti pentru copii care sunt publicate la noi in tara si care nu ar trebui sa lipseasca din casa niciunei familii.

Speram ca va vor face placere aceste carti si va vor trezi interesul pentru lectura. Cine stie…poate apucati sa cumparati una dintre ele de Craciun cineva drag. :)

Lectura placuta!

Autor: Angela McAllister
Ilustraţii de Grahame Baker-Smith
Rating: 5stele
Editura: Vellant
Anul apariţiei: 2008
Traducător: Simona Răuţă
48 pagini
cartonată
ISBN 978-973-88392-5-0

Condiţia esenţială atunci când vine vorba despre magie este să crezi. Pentru că lucrurile devin adevărate atunci când tu crezi că există, chiar dacă numai într-o lume suspendată în afară realităţii. Şi când e momentul cel mai potrivit pentru magie? Atunci când eşti mic, normal, pentru că, dacă ai puţin noroc, atunci crezi că toată lumea este frumoasă, că toţi oamenii sunt buni şi că lucrurile pot dispărea ca prin minune . Cei mari o numesc inocenţă; unii, mai răi, o numesc naivitate.

Însă noi ştim că asta înseamnă să fii copil şi câteodată mai trişăm. Închidem ochii şi grijile dispar tot ca prin minune, maşinile se transformă într-un carusel, salariul în vată de zahăr, oamenii supăraţi încep să cânte şi să danseze. Se numeşte magie şi o găseşti în orice, fie şi numai câte un strop.

Mai sunt însă şi oameni cum este Abdul Kazam, care au puterea să facă lucrurile să dispară. El, de exemplu, soseşte în oraş cu circul, special pentru copiii cum e Leon, care crede că magia este”de-adevăratelea”. Îşi ridică braţele în aer şi face porumbeii, cărţile de joc şi eşarfele să danseze la unison. Iar când uşa scrinului se deschide şi cere un ajutor din sală…

Cum ar arăta un loc în care s-au strâns toate obiectele care au dispărut prin magie? Toţi iepuraşii care nu au mai ieşit din pălărie, batistele înghiţite de degete sau porumbeii transformaţi într-un nor de fum ? Ar fi inutil să vă povestesc, însă ce va pot spune este că se strâng toate pe Tărâmul de la Mijloc. Cum de la mijloc de ce? Credeam că până acum aţi înţeles cum e cu magia asta! De la mijlocul lui de acolo până aici şi înapoi. Of…

Ieşind însă din scrinul fermecat, trebuie să vă spun că Leon şi Tărâmul de la Mijloc nu e o carte lungă. N-aş şti să vă spun câte pagini are, pentru că ele nu sunt numerotate. Şi chiar dacă ar fi fost, probabil că magia ar fi făcut numerele să se învălmăşească. Nici textul nu e foarte lung, abia dacă sunt câteva rânduri pe o pagină. Însă este scris în aşa fel încât un copil să facă ochii mari cât cepele atunci când un părinte pune ceva magie în intonaţie.

Continuarea pe bookblog.ro

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back