The Snorks

Cine a iubit strumfii, sigur a adorat si The Snorks, un fel de strumfi acvatici creati tot de catre legendarii Hanna si Barbera. Seria a fost initial conceputa de Nic Broca, un artist belgian, si a rulat, in original, pe NBC, intre 15 septembrie 1984 si 14 ianuarie 1989.

Cine sunt eroii nostrii? Ei sunt niste mici fiinta subacvatice care traiesc in taramul de sub apa Snorkland. “Snork” este acea mica trompeta asezata deasura capului lor care le permite sa navigheze repede prin apa. Ei au avut contact cu oamenii in 1643 cand cativa snorks au mers in “outer space”, adica au inotat catre suprafata, si au salvat viata unui capitan care se afla pe o nava avariata. Ca recompensa capitanul scrie o carte despre ei, dar, evident, nimeni nu crede ca aceste micute creaturi sunt reale. Un lucru insa are o mare influenta asupra snorksilor: ei adopta obiceiul uman de a se imbraca.


Personaje:

AllStar Seaworthy – personajul principal al seriei, un snork atletic, cu piele galbuie, interesat de stiinta si un inventator. De fiecare data cand ii vine o idee steaua de pe catarama sa incepe sa se invarta.
Casey Kelp – o draguta domnisoara snork ci pielea roz, indragostita de AllStar Seaworthy. Este puternica si are o vointa de fier.
Wellington Jr. Wetworth aka: “Junior” – snobul inovensiv al seriei, un snork cu piele portocalie al carui tata este guvernatorul Snorkland. Este rautacios uneori, dar nu poate fi considerat personaj negativ.
Daffney Gillfin – o domnisoara colorata ca un coral, extrem de vanitoasa si vesnic preocupata de felul in care arata si, evident, isi doreste sa devina actrita.
Tooter Shellby – un snork mai ciudat care comunica doar…prin fluierat.
Demitrius Finster aka Dimmy – un snork atletic, portocaliu, care uraste sa i se spuna pe numele intreg si care este indragostit de Daffney.
Occy – este “animalul de casa” al snoksilor si este o caracatita. Se uraste profund cu fostul stapan, Junior.
Corky – politistul de servici
JoJo – este Tarzanul-snork, a fost crescut in salbaticie si are doua snorks pe cap.
Fengy – catelul-peste al lui JoJo.
Willie Wetworth – fratele mai mic al lui Junior.
Governor Wellington Wetworth – guvernatorul Snorkland si tatal lui Junior si Willie.
Dr. Gallio Seaworthy – doctorul curajos al taramului, este si unchiul lui AllStar si SmallStar.
“Baby” SmallStar Seaworthy – o micuta domnisorica galbena, surioara a lui AllStar si prietena cu Willie.
Bigweed – este personajul negtiv principal, un snork cu piele verde si abilitati magice
Lil’ Seaweed – companioana malefica a lui Bigweed.
Dr. Strangesnork “Seaworthy” – omul de stiinta malefic si nebun care vrea sa domine Snorkland.
Finneus – o pisica-peste rea care il ajuta pe doctor in toate rautatile lui.

Seria s-a desfasurat pe parcursul a 4 sezoane si 115 episoade si a fost unul dintre acele seriale pe care le-am urmarit cu o adevarta bucurie cand eram mica. Aproape ca mi-au placut mi mult decat Strumfii. Voua v-au placut?


Sursa

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back