The Mask

Bun .. stim cu totii ca multe filme, mai ales cele cu eroi isi au originea in benzi desenate. Intai comicsurile , apoi desenul animat, si mai apoi filmul. In cazul “The Mask“, desenele animate au urmat dupa Filmul cu Jim Carey aparut in 1994, dar au avut parte si de benzi desenate. Ordinea este : film , benzi desenate, desen animat.

Seria a a fost impartita in 3, si a rulat in showurile de dimineata de pe CBS, mai tarziu a rulat pe M6, Canale 5 si Cartoon Network…asa a ajuns si la noi, prin aceasta retea.

Mask

Diferenta intre film si desen animat este ca , in desen animat, lipseste personajul interpretat de Cameron Diaz in film ( Tina Carlyle) in timp de reporterul Peggy Brandt, devine lead actress beneficiind de aparitii in mai toate episoadele. O alta diferenta … este ca Stanley, personajul principal putea sa se transforme in Masca si in timpul zilei….in film, o facea numai noaptea. O alta diferenta, este ca Stanley, nu vrea sa scape de Masca, si alege sa o pastreze. Un alt personaj care are mai multe aparitii si o mai mare importanta in desen animat, este Milo, cainele lui Stanley.…pe care il ajuta ori de cate ori poate.

Intamplarile din animatie sunt la fel de haioase ca in film , sigur va amintiti de acest desen animat pa care il dadeau la Cartoon Network ani intregi :D … ce vremuri … :”>

Nu am apucat sa vorbim pe blog despre The Mask, insa am reusit sa ii surprindem miscarile suave de dans pe piesa lui Billy Ocean : When the going gets tough…insa acum e timpul.

Sa vedem si primul episod zic:

Credite:

An aparitie : 1995
Episoade : 55 x 30 min x 3 sez
Companii : Dark Horse Entertainment , Film Roman Productions, New Line Cinema

Voci:

Jim Cummings – Doyle, Joe Blow/Kablamus
Tim Curry – Pretorius
Tress MacNeille – Mrs. Peenman
Rob Paulsen – Stanley Ipkiss/The Mask
Kevin Michael Richardson – Mayor Mortimer Tilton
Neil Ross – Lt. Mitch Kellaway
Heidi Shannon – Peggy Brandt
Ben Stein – Dr. Arthur Newman
Mark L. Taylor – Charlie Schumacher
Frank Welker – Milo, Baby Forthwright

Lista episoade, Wiki

Tag-uri:

 • Fan Boomerang

  Geniale,super amuzante,distractive dar si captivante,asa numesc eu episoadele din the mask,tin minte ca am cumparat si o jucarie foarte scumpa acum ceva ani de zile,cred ca prin 2001.Acum mai am decat capul lui the mask si il pastrez pe post de breloc,cam mare brelocul dar merge:)Din pacate nici aceste desene nu se mai dau pe boomerang de un an de zile!

 • Catalina

  Ba da ! Eu am vazut the Mask pe Boomerang recent

 • Fan Boomerang

  Cam cand catalina?

 • Catalina

  Acum o luna cred

 • Fan Boomerang

  Unde esti abonata,poate nu avem acelasi boomerang?:)acum nu stiu sigur,m-am uitat peste programul tv de acum o luna si nu am vazut ca the mask sa fi fost difuzat,dar poate ai alta versiune(cea americana).

 • Catalina

  Nu stiu ce versiune am. Sunt abonata la Volio

 • Fan Boomerang

  OK,ms.Apropo sti ce serie din the jetsons trasmite boomerang?adica aia din ani 60 sau aia din ani 80?multumesc

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back