Jonny Quest: comic book si serie originala 1964

Va mai aduceti aminte de Jonny Quest? Nu aveti cum nu. A fost unul dintre desenele animate de capatai in copilaria noastra si inceputurile frumoase ale Cartoon Network. Pentru ca am gasit pe net scanurile copertii de inceput si a celei de sfarsit dintr-un numar al seriei de benzi desenate m-am gandit sa va fac un refresh si sa va invit sa citit cateva despre acest super erou creat de catre Hanna si Barbera.

Am vrut sa subliniez la inceput legatura cu benzile desenate deoarece Jonny Quest este un personaj creat de catre desenatorul Doug Wildey care s-a ocupat si de The Herculoids si Jana of the Jungle. Inspiratia pentru prima serie de desene animate isi are originea in filmul James Bond: Dr.No. Prima incarnare a personajuli s-a numit Jack Armstrong si a beneficiat de un filmulet scurt de 2 minute realizat in 1962.

Acest mic filmulet poate fi vazut in secvente din genericul de sfarsit al primei serii Jonny Quest. Perioada de cautare a numelui final al personajului si al showului a continuat, cautandu-se inspiratia in diferite alte show-uri si cochetandu-se cu nume ca The Saga of Chip Baloo si Quest File 037.

Intr-un final a fost ales numele Jonny Quest si show-ul a inceput sa capete poveste. Astfel ea se concetreaza in jurul aventurilor profesorului Dr. Benton Quest, fiul sau de 11 ani, Jonny, pilotul Roger T. “Race” Bannon care este si agent guvernamental pus s aiba grija de Jonny, Hadji, prietenul baiatului dn India, si catelul acestuia, Bandit. Impreuna ei calatoresc in intreaga lume pentru a studia mistere stintifice si a se lupta cu diferite pesonaje mistice sau SF. Unul dintre cei mai inversunati dusmni ai lor este Dr. Zin, un malefic doctor asiatic.

Ca si calitate a desenului acest show este mult peste cele contemporane. Personajele sunt mult mai realist desenate si efectele de imagine si sunet abunda. Acesta este si motivul pentru care, in ciuda unor controverse legate de violenta din serial, el a avut un succes notabil, seria originala ruland pe parcursul a 39 de episoade.

Voci:
Tim Matheson – Jonny Quest
Mike Road – “Race” Bannon
Danny Bravo -s Hadji
John Stephenson – Dr. Quest (5 episoade)
Don Messick – Dr. Quest si Bandit

In anii ’80 Jonny si prietenii sai se intorc pentru un nou serial, dar despre asta vorbim saptamana viitoare. ;) Pana atunci va las in compania unor super scan-uri de benzi desenate si a genericelor de inceput si sfarsit. Puteti vedea toate episoadele AICI. Vizionare placuta!

Generic inceputGeneric sfarsit:

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Sursa 1 2

Tag-uri:

 • Pingback: uberVU - social comments()

 • Fan Boomerang

  Prima seria nu mai mi-o aduc bine aminte,decat asa in ceata,insa a doua seria inca o stiu aproape pe derost,Jonny Quest a fost cam printre ultimile desene din vecaha garda care au disparut dupa CN(2003),tin minte ca ultimul episod era cu gorila aia imensa cu ochii care ii luminau in rosu intr-o jungla si parca il doboara si il lasa inconstient pe tipul cu parul alb,de fapt cred ca era vorba de bigfoot.Apropo nu faceti un forum la site?

 • Ada

  Avem forum. :) Azi o sa pun buton la el: http://www.desenelecopilariei.com/forum

 • Kmeleon

  @ada: told you :-<

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back