Bill and Ted’s Excellent Adventures

Uitandu-ma alaltaieri, impreuna cu Catalina, pe listele de desene animate realizate de Hanna si Barbera, am descoperit un desen animat de care uitasem: Bill and Ted’s Excellent Adventures. Nu va spune nimic titlul? Dar imaginea unui Keanu Reeves cu par lung si atitudine de Beavis si Butthead va zice ceva? Hai, hai ca nu se poate sa nu fi vazut macar o data filmul “Bill and Ted’s Excellent Adventures” realizat in 1989 in care Keanu facea pereche cu Alex Winter si participa la cele mai incredibile aventuri avute vreodata de niste geeks. Cei doi elevi de liceu se hotarasc sa calatoresca in timp pentru a se intalni cu mai multe personaje istorice celebre care ii pot ajuta la realizarea unui proiect scolar.

Filmul a avut un asa succes incat, in 1990, Hanna si Barbera realizeaza primul sezon al seriei de desene animate cu personajele din acest film si chiar Keanu Reeves, Alex Winter, George Carlin si Bernie Casey dau voci. Spre deosebire de alte serii animate inspirate din live-action-uri, “Bill and Ted’s Excellent Adventures” ramane extrem de fidel povestii originale. Doare cateva din personaje sufera mici modificari: capitanul Logan devinde detectivul Logan iar domnul Ryan este directorul adjunct Ryan. Show-ul a devenit un hit, ajungand in topul 5 al difuzarilor, dar cu toate acestea Hanna si Barbera renunta la serial si el este preluat de catre DiC care realizeaza numeroase schimbari fata de primul sezon. Bill si Ted se detaseaza de calatoriile lor in trecut si incep sa exploreze corpul uman, spatiul cosmic si literatura. Cu toate acestea serialul, care si asa a suferit din cauza lipsei de promovare, isi pierde si fanii pe care ii mai avea. Un mare minus al celui de al doilea sezon este si lipsa vocilor originale din film, lucru care a indepatat multi spectatori.

Serialul se termina dupa doar 21 de episoade (13 primul sezon si 8 cel de al doilea), dar el ramane in memoria tuturor fanilor celor doi nebuni si aproape copilarosi tineri. Ce ziceti? Va plac serialele de desene animate inspirate din filme sau seriale live-action?

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Sursa 1 2

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back