• violeta

  Desenele cu Heidi imi amintesc de libertate, de momentele cand mergeam la bunici mei din Moldova si eram lasata sa fac ce-mi poftea inima.
  A fost o perioada superba,pacat ca cei mici de acum nu mai se pot bucura de aceste anime, dar pentru aceasta existatati voi …..Heidi inspira… LIBERTATE!

 • Livia

  Buna dimineata!
  E devreme, beau o cafea acasa si ma pregatesc sa imi incep ziua aglomerata. E foarte frumos sa imi apara asa in fata acest concurs. Ma inspira si ma amuza. Imi da o stare de bine! Aceasta si pentru ca ieri, in gara, stateam langa o doamna in varsta, care citea o carte pentru copii. Mi-a placut. Era clar ca se pregatea sa o daruiasca nepotilor, insa era frumos zambetul ei in timp ce citea… Parca toata varsta i se stersese de pe chip. Si am intrat in vorba si, dintr-una intr-alta, mi-a spus ca a fost intr-o excursie in Elvetia si cat de perfect e peisajul. Si i-am spus ca tot ce stiu eu despre Elvetia e din “Heidi, fetita muntilor”! Si am ras amandoua. Da, mi-a spus, in film aratau destule!
  Insa eu nu am vazut filmul, am citit cartea. Nu imi amintesc de film.
  Si, in sfarsit, ajung la concurs: “Heidi” imi aminteste de citit, de a sta lejer si fara griji, fara absolut o grija, in gradina sau in podul casei sau dupa casa, in fine, ascunsa, ca sa nu fiu deranjata de bunicii ce ma chemau mereu, si de a citi cu nesat despre curajul si bucuriile unei fetite. Heidi imi aminteste o eroina curajoasa, de care poate fiecare dintre noi ar trebui sa isi aminteasca, de o zona naturala extrem de putin atinsa de factorul antropic, de ghetari si soare…
  Dar dincolo de toate, repet, de senzatia aceea ca citesti liber, fara presiuni de nici un fel.
  Si, daca se mai poate un raspuns: imi aminteste de profa mea de fizica din generala, micuta si foarte iute, foarte activa, cu o voce care trecea de pereti si nu i te puteai ascunde, cu parul negru si cret, care, bineinteles, era supranumita “Heidi”. Nu stiu de ce:)!
  Succes va doresc si o zi frumoasa si vesela!
  Livia

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back