Thundercats

thumb-thunder Am promis de secole ca o sa scriu despre acest aceatsa super franciza si uite ca am ajuns sa o fac! :D Rankin/Bass Productions, cei care stau si in spatele unor super seriale ca Silverhawks,Tigersharks si The Comic Strip, au lansat in 1985 seria care este considerata de catre public ca fiind una dintre cele mai complexe si mai bune seriale de desene animate din ultimii 20 de ani.

Personajele create de catre Tobin “Ted” Wolf au fost desenate de catre Pacific Animation Corporation, un grup de desenatori japonezi care a creat ulterior si Studio Ghibli (NausicaƤ of the Valley of the Wind ) si lansate de catre Rankin-Bass. Serialul este format din 4 sezoane care insumeaza 130 de episoade a cate 20 de minute fiecare si a beneficiat si de un film, “ThunderCats – HO!“, in 1986.

Despre ce este acest serial? Despre niste fiinte de pe planeta Thundera care sunt o combinatie intre om si pisica. :> Considerati nobilimea planetei, Thundercats sunt nevoiti sa fuga de pe planeta lor care este pe moarte. Dusmanii, mutantii din Plun-Darr, insa sunt de veghe. Ei ataca flota de nave care incerca sa scape si o distrug aproape in totalitate. Singura nava care este lasata in pace este cea pe care se afla eroii nostri. Motivul supravietuirii acestora este faptul ca se banuieste ca pe nava se afla puternica sabie a Omenilor care contine Eye of Thundera, sursa puterii Thundercats. Cheetara, Panthro, Tygra, WilyKit si WilyKat, Snarf si Lion-O pleaca catre planeta denumita Third Earth fiind adormiti in somn criogenic timp de cateva decenii. Cand se trezesc Lion-O constata ca a avut loc o defectiune la capsula in care era adormit si corpul sau s-a maturizat lasand mintea si sufletul sau de copil, asa cum plecase la drum. In ciuda acestui mic incident, ei se pun pe construit si, ajutati de catre locuitorii de pe The Third Earth, fac noul lor sediu, Cat’s Lair. Pacea si linistea insa nu este de partea lor. Mutantii ii gasesc pe acest nou Pamant si sunt apoi ajutati de catre vrajitorul demonic, Mumm-Ra, care vrea la randul lui sa puna mana pe Eye of Thundera.

Personaje:

Lion-O: este liderul si lordul Thundercats. Poseda Sword of Omens care confera puteri supraomenesti.
Jaga: cunoscuta ca si “Jaga the Wise“, este protectorul si inteleptul batran al grupului. Din nefericire nu supravietuieste calatoriei catre Third Earth, dar tot reapare sub forma de spirit.
Tygra: este arhitectul si omul de stinta Thundercats. Este de multe ori secundul lui Lion-O si are puteri mentale mari.
Panthro: este cel mai batran dintre ei, dupa moartea lui Jaga. Este pilotul si inginerul Thundercats si cel ai puternic, fizic, dintre toti colegii lui.
Cheetara: inzestrata cu un al saselea simt cand vine vorba de pericole, este femela matura, inteleapta si impaciuitoare a grupului.
WilyKat si WilyKit: denumiti de catre restul echipei ThunderKittens, cei doi sunt frati si sunt cei mai mici membri. Bineinteles sunt neastamparati si fac tot felul de glume pe seama celor mai in varsta decat ei.

Snarfs: sunt locuitorii indigeni ai Thundera si au fost servitorii nobilimii Thundercats. Cand Thundera este distrusa, 49 dintre ei reusesc sa se refugieze pe o planeta pe care o redenumesc “Planeta Snarfs“. Sunt incapabili de rau (in afara momentelor in care sunt posedati) si sunt micuti. Cei mai importanti membrii ai lor sunt Osbert (Snarf), Snarfer, Snarf Oswald si Snarf Eggbert.

Mumm-Ra: este personajul negativ principal. Un vrajitor-mumie de temut, este servitorul spiritelor antice ale raului care sunt reprezentate de niste uriase statui care se afla in piramida sa (Black Pyramid) si care imita vasele canopice.

Mutantii: sunt originari de pe planeta Plun-Darr si cei dintai dusmani ai locuitorilor de pe Thundera. Sunt de mai multe rase: Reptilele, Simians, Jackalmen plus The Vultureman si Ratar-O.

Lunataks: locuitori ai lunilor Plun-Darr si temuti criminali, locuiesc in Dark Side, o regiune vulcanica a Fire-Rock Mountain. Mai tarziu construiesc fortareata zuratoare Sky Tomb si ataca Third Earth. Ei sunt: Luna, Amuk, Tug Mug, Chilla, Red-Eye, Alluro.

Pentru mai multe personaje si povestile lor va invitam sa intrati AICI si AICI.

Avand in vedere succesul urias al acestei serii de desene animate, a fost creata si o serie de jucarii action-figures si mai multe de benzi desenate realizate de catre Marvel, DC Comics si altii. Warner Bros. a realizat o serie de dvd-uri cu toate episoadele, colectie care sper ca o sa apara si la noi. :D Nu-i asa, Pro Video? ;;) Mai mult decat atat, firma Hard Hero a prezentat la Comic Con 2009 prima statuie din seria Thundercats, Lion-O, urmand ca in curand sa apara si cea de a doua reprezentand-o pe Cheetara. Cine doreste sa cumpere prima statue o poate face AICI. Pe cand filmul live-action?

Pana atunci insa va invit sa vizionati genericul acesti serial si sa ne spuneti daca si pentru voi Thundercats a reprezentat un simbol al copilariei.


Photobucket Photobucket

Image and video credit: Warner Bros.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back