Muppet Babies

Vai! Nu-mi vine sa cred ca am uitat de acest desen animat. Sigur stiti cine sunt muppetii, dar poate nu stiti ca a existat, in anii ’80 (evident!), un serial de desene animate care ii avea ca personaje principale pe toti muppetii cand erau copii.

Seria a avut premiera pe 15 septembrie 1984, pe CBS, si a durat 6 ani, pana pe 29 decembrie 1990. Ideea showului a pornit de la o secventa din filmul live-action “The Muppets Take Manhattan” cand Miss Piggy isi imagineaza ca ea si Kermit au copilarit impreuna. Acum urmeaza partea interesant: ghiciti cine a produs acest serial de desene animate! A fost produs de catre The Jim Henson Company si…si….si…..Marvel! :)) Mai nou dau de ei peste tot. Apoi, dupa ce Jim Henson (creatorul personajelor) a murit, copii lui au vandut drepturile celor de la Disney-ABC Domestic Television. In concluzie, in acest moment show-ul este tot acolo unde era la inceput. :)) Mai mult decat atat, Toei Animation si AKOM Productions au fost angajate sa se ocupe de desenul serialului. Interesant!

Copii muppets locuiesc intr-o gradinita si sunt ingrijiti de un om – o asistenta numita…Nanny. Duh. Fiecare episod ii poarta pe copii in lumi fantastice iesite din imaginatia lor, ii arata cantand si intersectandu-se cu personaje, si nu numai, live-action.

Personajele principale sunt: Kermit the Frog, Miss Piggy, Fozzie Bear, Animal, Scooter, Skeeter, Rowlf the Dog si Gonzo. Mai au aparitii episodice si Dr. Bunsen Honeydew, Beaker, Bean Bunny si Statler and Waldorf. Au fost realizate 107 episoade a cate 30 de minute fiecare (cu tot cu pauzele de reclame), dar, in timpul perioadei de maxima popularitate, erau lipite mai multe episoade si prezentate in mini serii de cate 90 de minute. Pentru ca Marvel au fost implicati in acest proiect au fost realizate si o serie de benzi desenate cu micutii muppets.

Personal am adorat acest serial, copil fiind. Il savuram in fiecare duminica, pe canalele sarbesti. Voi ati apucat sa-l vedeti cand erati copii?

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket PhotobucketSursa

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back