Kinodiseea

La cate evenimente in Septembrie… timp sa fie ! A fost Twestival, azi e lansarea Disney Channel…iar saptamana viitoare: Kinodiseea !
Era si cazul sa apara si un eveniment de acest gen. Mai ales ca nu or sa fie numai proiectii ci si ateliere, bal mascat, teatre si multe alte lucruri care vor face din acest Festival un adevarat succes. Sa nu care, cumva sa lipsiti … Ne-am inteles ? :D

Knodiseaaaa

Info de pe siteul Oficial:

KINOdiseea este primul festival international de film pentru copii organizat in Romania dupa 1989. Bucurestiul se alatura, astfel, marilor metropole ale lumii (New York, Chicago, Londra etc.) care gazduiesc festivaluri similare.

Acest eveniment cinematografic, dedicat celor mai tineri spectatori (6 – 12 ani), isi propune sa revitalizeze filmul autohton pentru copii si sa ofere o experienta cinematografica alternativa la productiile hollywoodiene de serie.

Prima editie KINOdiseea se va desfasura intre 22 – 27 septembrie 2009, la Muzeul Taranului Roman si Cinema Gloria din Bucuresti. Vor fi prezentate in premiera nationala 12 lungmetraje pentru copii (de fictiune, documentare si de animatie) selectionate si premiate la festivaluri internationale, dar si trei productii romanesti clasice, carora le va fi rezervata o zi speciala – Ziua filmului romanesc.

Festivalul include si o serie de ateliere interactive (regie, actorie si efecte speciale) pentru elevii bucuresteni, sustinute de cineasti tineri, cu experienta atat in domeniu, cat si in lucrul cu copiii. Un concert de deschidere, un bal mascat si spectacole de teatru se numara printre celelalte evenimente ale festivalului.

In conditiile in care din programa scolara lipseste un curs necesar de educatie cinematografica sau de cultura vizuala in sens larg, proiectiile si atelierele KINOdiseea vor dezvolta gustul si cunostintele in materie de film si arta ale tinerilor spectatori.

Pentru a stimula productia cinematografica autohtona pentru copii, KINOdiseea organizeaza un concurs de proiecte de film de lung metraj, la care pot participa atat scenaristi profesionisti, cat si amatori.

Eveniment organizat de Asociatia Culturala SCRIPT si Metropolis Film.

Eu zic ca suna mai mult decat bine… Ne vedem la Festival !

www.kinodiseea.ro

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back