He-Man And The Masters of The Universe (1983)

Gata! Am revenit, asa cum v-am promis, ca sa va povestesc despre unul dintre cele mai importante personaje ale desenelor animate si nu numai. Creat de catre Matell (cei care sunt responsabili si pentru papusile Barbie) odata cu seria Masters Of The Universe, He-Man este alter-ego-ul printului Adam de pe planeta Eternia si fratele geaman al She-Rei.

Prima sa aparitie este intr-o serie de mini reviste de benzi desenate care a fost lansata in acelasi timp cu seria de jucarii si in care el este prezentat ca un barbar. In aceste benzi desenate planeta Eternia sufera in urma unui mare razboi devastator care lasa planeta in haos. He-Man primeste Sabia Puterii (Power Sword) de la o varianta timpurie a vrajitoarea castelului Grayskull si el pleaca sa lupte impotriva maleficului Skeletor.

Noroc cu perioada Filmation cand deja personajul si imprejurimile au fost cizelate si aranjate. El devine astfel alter-egoul printului Adam, fiul regelui Randor si a reginei Marlena. Mama sa este o astronauta pamanteana care se pierduse si ajunsese pe aceasta planeta departata. In castel, impreuna cu familia lui, mai locuieste si Vrajitoarea castelului Grayskull (The Sorceress of Castle Grayskull) care il invata pe Adam cum sa devina He-Man. Pentru a-si proteja familia el isi ascunde dubla identitate. Sora sa She-Ra apare in spin-off-ul denumit “She-Ra: Princess of Power” si ati vazut-o deja in specialul de Craciun prezentat de Cami anul trecut. Cel mai important inamic al sau este faimosul Skeletor, un vrajitor malefic cu piele albastrie si cap de schelet.

Seria Filmation a avut debutul in 1983 si dureaza pana in 1985, beneficiand de 130 de episoade a cate 22 de minute fiecare. Primele 10 episoade vi le-am prezentat deja si le puteti vedea AICI. Strigatul sau atunci cand se transforma “By the Power of Grayskull! I have the Power!” a devenit iconic pentru o generatie intreaga de copii asa ca, in 1990 si 2002, se fac alte doua serii cu aventurile celui mai puternic om din Univers, asa cum se autointituleaza He-Man.

Personal sunt innebunita dupa prima serie (ca doar e Filmation, nu? :D ), dar si dupa filmul live-action din 1987. Lucrarile la un nou film progreseaza, dar, din nefericire, Matell si Warner Bros. nu s-au inteles si nu vor mai lucra ipreuna la acest proiect. :( Sa speram ca totul este ok si ca vom mai avea parte de noi aventuri ale lui He-Man. Pana atunci va invit sa vedeti specialul “He-Man and She-Ra: Secret of the Sword” si promit sa va tin la curentcu ce se mai intampla cu aceasta franciza.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back