Gilligan’s Planet

O caracteristica a desenelor animate din anii ’70, a fost neverosimilitatea scenariilor, iar Filmation este un reprezentant mai mult decat celebru. Spun asta pentru ca al doilea spin-off al celebrei serii live Gilligan’s Island, incepe cum Profesorul reuseste sa construiasca o nava spatiala cu care naufragiatii reusesc sa paraseasca insula. Adica, e mai usor sa construiesti o nava spatiala decat sa repari vaporul? /:)

Gilligan

Trecand peste asta, aventurile pe care grupul de naufragiati le are sunt asemanatoare cu cele din prima serie doar ca de data asta peisajul se schimba din jungla in planeta neprietenoasa, de la canibali la extraterestii mai mult sau mai putin periculosi etc.
Elementul de noutate din aceasta a doua serie este inlocuirea lui Snubby (maimutica lui Gilligan) cu o micuta soparla extraterestra pe nume Bumper.
Seria a rulat pentru prima data in perioada septembrie 1982-septembrie 1983 pe canalul CBS si a beneficiat de aproape acelasi cast ca si precedenta, diferenta fiind plecarea actritei Tina Louise, vocea personajului Ginger Grant. Rolul ei a fost preluat de Dawn Wells, cea care a facut si vocea lui Mary Ann Summers.

Gilligan Gilligan Gilligan

Credite
Regie: Hal Sutherland
Producator: Lou Scheimer
Studio: Filmation
Voci:
Bob Denver ………….. Gilligan
Alan Hale Jr ………….. Skipper
Russell Johnson ……… Profesorul
Jim Backus …………… Thurston Howell III
Natalie Schafer ……… Lovey Howell
Dawn Wells ………….. Mary Ann / Ginger Grant
Data premiera: 18 septembrie 1982
Episoade: 13 x 30 minute

Intro ….

…. si primul episod numit “I Dream of Genie

BCDB ; Wikipedia ; IMDb ; Toonopedia

In caz ca ati ratat The New Adventures of Gilligan

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back