Filmul de weekend: Fire and Ice (1983)

thumb-firePrintre bidinele, trafalet si vopsea am gasit si eu pauza necesara ca sa va aduc filmul de weekend. Recunosc ca il voi urmari impreuna cu voi pentru ca nu am apucat sa il vizionez pana acum, dar hai totusi sa va atat curiozitatea si sa va spun cateva detalii via Wikipedia.

Sunt sigura ca ati aflat de metoda de realizare a desenelor animate denumita rotoscoping deoarece Kmeleon deja v-a prezentat un film desenat astfel: Stapanul Inelelor. In ce consta aceasta tehnica? Simplu: se filmeaza oameni reali miscandu-se si apoi se deseneaza pe deasupra creandu-se astfel o senzatie de miscare cat se poate de aproape de realitate.

La realizarea filmului au lucrat multe nume grele ale lumii animatiei si benzilor desenate: Ralph Bakshi si Frank Frazetta au fost producatorii, Gerry Conway si Roy Thomas s-au ocupat de scenariu (ei sunt unii din autorii povestilor Conan pentru benzile desenate Marvel), iar fundalul a fost realizat de catre artisul James Gurney cel care este responsabil pentru crearea faimoaselor romane Dinotopia.

Povestea ne duce catre un Pamant unde malefica regina a ghetii, Juliana, si fiul sau, Nekron, forteaza umanitatea sa se retraga catre ecuator trimitand catre ei armate de ghetari. Regele Jarol, care locuieste in Firekeep, are o incantatoare fata, printesa Teegra, care este rapita de catre crudul Nekron in timpul unei delegatii de “pace” venita din partea taramului Icepeak. Ea insa reuseste sa scape si il intalneste pe frumosul Larn, singurul supravietuitor al unui sat devastat de ghetari. Teegra este insa recapturata… Oare cum v-a scapa ea si cum se va intoarce teafara in regatul ei? Hmmm…hai sa urmarim impreuna filmul de mai jos. :D

Vizionare placuta!

Data aparitie: 27 august 1983
Distribuit de: 20th Century Fox
Durata: 81 minute

Tag-uri:

  • Prima oara cand l-am vazut(pe repede inainte)..am crezut ca e un film pentru adulti :D

  • Ada

    Este facut in stilul benzilor desenate unde tipele sunt imbracate in tot felul de costume mai…deocheate. :D

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back