Yu Yu Hakusho – Saga of the Three Kings

Si am ajuns la finalul calatoriei prin cele trei lumi: Reikai, Makai si Ningenkai. Acesta este ultimul capitol din povestea noastra si cel mai scurt dintre cele patru. Daca este sa reclam ceva in legatura cu Yu Yu Hakusho, atunci este tocmai lungimea acestei ultime parti. Zic asta pentru ca aceasta ultima parte ne arata fragmente din trecutul celor doi parteneri ai lui Yusuke, Hiei si Kurama, povesti care ar fi putut sa fie mult mai detaliate (mai ales pentru deliciul fanelor lui Kurama ;)) ).
Apoi este o parte pe care eu as fi vrut s-o vad facuta mai in detaliu: legatura dintre Yusuke si Raizen – cu singuranta nu sunt singura care ar fi vrut sa vada mai mult din Raizen-sama :”>

gruppi21gruppi23
3kings023kings033kings043kings05
3kings083kings103kings123kings14

Va spuneam ca Yusuke ramasese nemultumit de felul in care se sfarsise lupta lui cu Sensui, iar gandul de a afla cine fusese cel care-i posedase corpul nu-i dadea pace. Raspunsul la framantarile lui vine atunci cand trei barbati ii apar in fata rungandu-l sa-i insoteasca in Makai (lumea demonilor), lucru pe care Yusuke il accepta. In paralel Hiei si Kurama primesc invitatii similare.
Dar cei trei nu sunt invitati de catre aceeasi persona – Lumea Demonilor era impartita intre trei regi: Raizen, Yumi si Mukuro. Astfel, Yusuke este chemat de catre Raizen, Kurama este chemat de Yumi si Hiei este chemat de Mukuro. Fiecare dintre cei trei regi doreau sa devina conducatori absoluti, iar raspunsul parea sa stea in cei trei prieteni. Din pacate Kuwabara este lasat in urma , cu atat mai mult cu cat acesta se hotarase ca e cazul sa lase luptele la o parte si sa-si definitiveze studiile.

3kings153kings163kings173kings18
Yusuke ajunge in fata lui Raizen si ii cere socoteala pentru ca intervenise in lupta lui cu Sensui, provocandu-l lupta dar este invins cu usurinta. Raizen ii spune apoi ca vrea sa-l lase mostenitorul tronului pentru ca zilele lui erau pe sfarsit. Raizen fusese si inca mai era, un demon foarte puternic (cel mai puternic dintre cei regi) dar pentru a supravietui trebuia sa se hraneasca cu oameni. Pentru ca in urma cu cateva sute de ani fusese salvat de o femeie de care se indragostise mai apoi, acesta jurase sa nu se mai hraneasca pana cand n-o va intalni din nou. Acest lucru nu s-a intamplat si astfel, in prezent, ajunsese in pragul mortii. Raizen incepe sa-l antreneze pe Yusuke si dupa terminarea pregatirii moare lasandu-l drept urmas dar si cu povara de a gasi o rezolvare pentru situatia din Makai.

3kings193kings203kings21hiei32
Aflam si povestea lui Hiei care fusese sortit mortii pentru ca tribul in care fusese nascut nu accepta barbatii. Cu toate acestea nu murise si ajunsese sa fie crescut de catre o banda de hoti. Singurul lucru care il ajutase sa treaca peste greutati era un medalion mostenit de la mama lui. Pierderea medalionului il facuse sa treaca prin operatie prin care dobandise Ochiul Jagan. Tot acest trecut al lui Hiei este aratat in timpul antrenamentelor la care este supus de catre Mukuro. In final, pentru a-si arata incredere in Hiei, Mukuro isi dezvalui identitatea (care nu era cunoscuta de nimeni) si trecutul ei dureros.

3kings223kings233kings243kings25
Trebuie spus ca Kurama fusese oarecum fortat sa se intalneasca cu Yomi si asta din cauza amenintarii asupra vietii mamei lui dar acum descoperim ca Yomi ii fusese subordonat in urma cu foarte mult timp, pe vremea cand el era faimosul demon Yoko Kurama, seful unei bande de hoti. Pentru ca Yomi se dovedise a fi de multe ori o persona ce actiona fara sa gandesca si pentru ca nu dadea ascultare ordinelor, Kurama trimisese un asasin sa-l ucida. Dar Yomi nu fusese ucis ci doar lasat fara vedere, iar curand dupa aceea Kurama aproape ajunsese sa fie ucis de catre un vanator fiind nevoit sa se refugieze in Lumea Umana si sa se ascunda in corpul unui nou nascut – Shuuichi Minamino.
Obligat fiind de Yomi sa-l ajute, Kurama strange un grup de demoni (cei pe care-i cunoscuse in timpul Dark Tournament) si incepe sa-i pregateasca pentru a le mari puterile.

3kings303kings283kings29emma23
final01final09final18

Dupa moartea lui Raizen Mukuro decide sa-l atace pe Yomi dar Yusuke reuseste sa previna conflictul printr-o propunere ce este acceptata de cei doi regi ramasi in viata: cel care urma sa conduca Lumea Demonilor sa fie ales prin desfasurarea unui turneu.
In ziua turneului Yusuke se intalneste cu cei doi prieteni ai sai dar si cu demonii pe care-i cunoscuse in timpul Dark Tournament. Tot atunci isi fac aparitia Koemna si Botan (deghizati bineninteles) ingrijorati fiind de efectul pe care turbulentele din makai puteau sa afecteze celelalte lumi.
Bineinteles ca etapele preliminarii sunt trecute cu usurinta de toti cei pe care i-am cunoscut de-l lungul povestii dar mai tarziu, rand pe rand, incep sa piarda. In final, niciunul dintre personajele principale nu ajunge castigator, si asta din cauza ca meciurile cele mai dificile au parte inainte de a se ajunge in stadiile finale. Cel care castiga este Enki, unul dintre cei care-l sustinusera pe Raizen si toata lumea este multumita pentru ca in sfarsit pacea incepe sa domneasca in Lumea Demonilor.

end01 end02end03end04
La doi ani dupa turneu, gasim grupul lui Yusuke strans in jurul lui Genkai, doar ca din grup lipsesc Hiei, care patrula in Lumea Demonilor pentru a mentine ordinea si Yusuke. Acesta ramasese in Makai si toti se intrebau daca si cand se va intoarce. Genkai le spune ca, in eventualitatea mortii ei, proprietatea pe care se aflau urma sa le ramana lor, ca un sanctuar pentru cei care doreau sa se refugieze acolo.
Mai tarziu grupul decide sa merga pe plaja si Keiko se gandeste ca perioada de trei ani, pe care Yusuke i-o ceruse pentru a-si pune treburile in ordine, era pe sfarsite. Atunci cand Keiko ii striga numele (urmat bineinteles si de un “baka” :)) ) o voce ii raspunde. Yusuke s-a intors!
end05end06end07end08

end09end10end11
end12

Asa cum v-am spus mai sus, acesta este cel mai scurt sezon, avand doar 18 episoade si acoperind volumele 17-19 din manga. Sezonul 4 a fost difuzat pentru prima data in perioada august-decembrie 1994 de catre Fuji Television si a fost regizat de Akiyuki Arafusa si Noriyuki Abe. De productie s-a ocupat Fuji Television, Yomiko Advertising si Studio Pierrot.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back