Disney’s – Pinocchio

pinocchio1… Ne intoarcem la Disney, pentru a viziona o alta capodopera – Pinocchio. Mi-am adus aminte de aceasta pelicula, in momentul in care vorbeam pe YM cu un personaj care spunea verzi si uscate si am folosit acel emoticon cu nasul care creste .. creste .. creste ..la fel ca si pustiul Pinocchio, care sper .. ca va retine atentia in urmatoarele randuri :)

Pinocchio este un film de animatie, lansat de compania Disney in anul 1940, fiind al doilea film de animatie produs de Disney, dupa Snow White ( Alba ca zapada). Din pacate, filmul Pinocchio nu s-a bucurat de succesul Alba ca Zapada, obtinind cu greu numai jumatate din banii investiti in aceasta pelicula. Tocmai de aceea, Pinocchio a ramas cunoscut ca fiind filmul Disney cu cel mai mare esec financiar. Vorbim numai de esec financiar…deoarece criticii au fost de alta parere: in Pinocchio s-au folosit tehnici avansate de editare, culorile nu erau blurate, iar schitele erau foarte bine realizate de animatori care acum aveau experienta Alba ca Zapada in spate, iar montajul si sunetul au culminat odata cu acest film de animatie. Dumbo, Bamby si cele care au mai urmat, nu au beneficiat de aceeasi atentie la detalii ca in Pinocchio, pentru ca tendinta era de a refolosi anumite scene, sau de a economisii la maxim.

Filmul are la baza un roman pentru copii, cu acelasi nume, scris de Carlo Collodi. Cartea a fost scrisa in secolul 19 si a devenit unul dintre cele mai importante titluri pentru literatura copiilor.

pinocchiodisney2

Povestea : Intr-un orasel din Italia, regiunea Toscana , un papusar pe nume Geppetto slefuieste cu maiestrie o papusica se lemn pe care o numeste Pinocchio. Este atat de fericit si multumit de cum arata papusa, incat incepe sa se joace cu ea si o face sa danseze spre amuzamentul pisoiului sau Figaro si a pestisorului Cleo. Se duce sa doarma cu gandul ca si-ar fi dorit foarte mult ca papusa lui sa fie un baietel adevarat. In aceeasi seara, o zana Blue Ferry insufleteste papusa cu puterea magiei, promitandu-i ca va deveni un baiat adevarat numai daca ca dovedi ca va fii un baietel curajos si mai ales sincer. Daca Pinocchio va respecta tot ceea i-a zis zana… aflam ACUM ! Vizionare placuta :)

Credite & alte detalii

Aparitie: 9 Februarie 1940
Companie : Disney
Ecranizare dupa: Carlo Collodi
Regie : Hamilton Luske, Ben Sharpsteen
Scenariu: Ted Sears, Otto Englander, Webb Smith, William Cottrell s.a
Muzica: Leigh Harline, Paul J. Smith

Voci:
Jiminy Cricke – Cliff Edwards
Pinocchio- Dickie Jones
Geppetto – Christian Rub.
Figaro si Cleo – Mel Blanc
The Blue Fairy – Evelyn Venable

Replici:
Pinocchio: Father, whatcha crying for?
Geppetto: Because… you’re dead, Pinocchio.
Pinocchio: No! No, I’m not.
Geppetto: Yes. Yes, you are. Now, lie down…
Pinocchio: But father, I’m alive. See?
[uitandu-se la el]
Pinocchio: And… and I’m… I’m real. I’m a real boy!
Geppetto: You’re alive! And… and you are a real boy!

WIKI, IMDB

Alte filme Disney AICI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back